Massage

Wat doet een massage?

Spanningen en emoties die wij onderdrukken, zullen zich uiteindelijk in het lichaam vastzetten. Een goede massage is de snelste methode – eventueel in combinatie met wat acupunctuurnaaldjes – om gespannen of verkrampte, pijnlijke gebieden in de nek, rug, schouders of elders in het lichaam, weer tot ontspanning te brengen.

Massage is niet alleen belangrijk omwille van het directe positieve effect, maar ook omdat het vele klachten in de toekomst kan voorkomen. Wanneer je je lichaam regelmatig zou laten masseren, dan zouden deze geen kans krijgen om zich vast te zetten.

Massage is per definitie ook een ontmoeting: een ontmoeting met jezelf, maar ook met de ander. Mensen die regelmatig gemasseerd worden, accepteren het leven gemakkelijker, immers ieder mens die gemasseerd wordt, ontspant.

Haptonomie

Door empathische en voorzichtige aanraking op de blote huid word je uitgenodigd je (weer) bewust te worden van lichamelijke spanning en contact met je onderliggend gevoel te maken. Wanneer deze lichamelijk spanning wordt vrij gemaakt, wordt hierbij tegelijkertijd ook de bijbehorende emotie verwerkt.

Klassieke massage

Klassieke massage is van oorsprong één van de oudste massagevormen. Er wordt in de klassieke massage gewerkt met verschillende technieken, zoals strijkingen, knedingen en fricties. Klassieke massage biedt de mogelijkheid om de huid weer soepel en het bindweefsel en de spieren los te maken, waardoor pijn, spanningen, verklevingen en blokkades zullen verdwijnen. Het stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren. Wanneer de energiedoorstroming wordt bevorderd, krijgt het lichaam weer nieuwe energie.

Bindweefselmassage – Segmentale massage

Bindweefselmassage bestaat uit het geven van rekprikkels aan de huid tot het rollen van huidplooien om zo het onderhuids bindweefsel vrij te maken van de onderlaag, waardoor de doorbloeding toeneemt en de voedingstoestand verbetert.

Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, waarbij men ervan uit gaat dat inwendige organen door middel van de zenuwvoorziening (wervel + uittredende zenuw) in verbinding staan met de huid, bindweefsel en spieren. Door een zone cq segment te stimuleren, wordt ook het betrokken orgaan gestimuleerd.

Polariteitsmassage

Polariteitsmassage maakt gebruik van de levensenergie. Door middel van handgrepen op of boven het lichaam wordt de energie – een teveel of te weinig – in balans gebracht en blokkades opgeheven. Polariteitsmassage is een prachtige aanvulling op veel andere vormen van massage, omdat het technieken combineert. Zo ook de verbinding tussen fysieke en energetische massagevormen.

Metamorfosemassage

Metamorfosemassage is een zachte en eenvoudige manier van masseren van de reflexzone van de wervelkolom aan de voeten, handen en hoofd. Deze bijzondere massagetechniek werkt zeer helend en diep ontspannend. Door deze techniek toe te passen worden energieblokkades opgeheven, zodat de levensenergie weer vrij kan stromen.

Voetreflexologie

Organen en weefsels reflecteren zich in de voet. Door massage, druk en warmte kunnen blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven.

Body- en ethermassage

Lichaamsmassage waarbij de eerste laag van de aura – het astraal of etherlichaam – in de massage betrokken wordt. Ziekten, blokkades zijn soms al maanden tevoren voelbaar: het zijn spanningen die in het etherlichaam zijn gaan vastzitten. Door het lichaam regelmatig en stevig te masseren wordt ook het etherlichaam losser van het lichaam gemaakt. Het fysiek lichaam kan dan tevens zijn spanningen, blokkades ontladen in dit etherlichaam.

Tempelmassage

De tempelmassage is een fysieke massage, welke kan worden toegepast, wanneer er teveel stilstand en verstarring in onze lichamelijke functies optreedt. Bijvoorbeeld na een lange meditatie of vergelijkbaar: bij zittend werk. Spieren en organen worden hierdoor “lui”.

– Buikmassage is goed voor een juiste voedselverwerking en voedselopname. De kern van veel ziektes ontstaat in de darmen. Dit kan tevens tot nek-   en rugklachten leiden.
– Rugmassage helpt bij overbelasting van de rug- en nekspieren, welke vaak wordt veroorzaakt door spanningen.
– Borstkasmassage werkt effectief om spanningen rond het hart te verminderen. Tevens zal de ademhaling gestimuleerd en in evenwicht gebracht  worden.

 Bewust zijn van je lichaam, de adembeweging, het fijne subtiele gevoel in je lijf en ledematen.
Hoe vaak ben je hier echt met je aandacht bij?
Je beseft vaak pas dat je een lichaam hebt, wanneer je ziek wordt of je bezeert.
Dit is een gemiste kans.
Je kunt er nu al mee beginnen!
Winkelwagen
Scroll naar boven