Spiritueel Ouderschap

Ouderschap is een prachtige levensfase boordevol levenslessen, want de komst van een ziel in een nog niet volgroeid menselijk lichaam betekent per definitie een enorme verandering in je leven.

Ouderschap is een weg voor innerlijke ontwikkeling en dit vraagt om al ver voor de conceptie bewust stil te staan bij het aantrekken van een ziel. Een ziel voelt zich namelijk aangetrokken tot een bepaalde ouder of ouders of kiest bewust een gezin waar zij haar doelen kan verwezenlijken.
Gelukkig zijn veel ouders zich tegenwoordig bewust van de invloed van de zwangerschap en geboorte op het verdere leven van het kind. Zij doen er tijdens de zwangerschap dan ook alles aan om de beste omstandigheden voor de ontwikkeling van het kind te creëren. Ditzelfde zou in feite ook voor de pre-conceptiefase moeten gelden.

Ouderschap vraagt ook stil te staan bij vragen als:

– Waarom wil jij een ouder worden?
– Wat kun jij je kinderen leren? / Wat kun jij je kinderen meegeven?

En niet alleen dit, maar ook…

– Welke afspraken bestaan er tussen jou en deze ziel?
– Waarom hebben jullie elkaar in dit leven in deze rollen gekozen?
– Welke afspraken heb jij voorafgaande aan dit leven samen met jouw ouders gemaakt? Welke thema’s en lessen vroegen destijds om uitgewerkt te worden?

Er zijn ongetwijfeld vele mogelijkheden om het ouderschap te beschrijven, maar misschien is de meest treffende wel: Ouderschap is de weg van geduld en de kunst van het “heel” laten!
Als ouder ben jij in het leven van de jonge mens slechts een baken en een veilige uitvalsbasis, wat je kind het vertrouwen geeft om op eigen benen te gaan staan en door te gaan. Jouw taak bestaat eerder uit het scheppen van voorwaarden, dan het verstrekken van aanwijzingen.

SAMENVATTINGHoe bereid je je voor op het ouderschap en wat  hebben deze zielen als kind en jongvolwassene van jou nodig?

· Voorbereiding conceptie
· Wat voor ziel willen de ouders aantrekken?
· Zwangerschap
· Bevalling (op welke manier?)
· Opvoeding Kinderen
· Scholing Kinderen
· Inwijding van kind naar jongvolwassene

Winkelwagen
Scroll naar boven