Het versterken van je vrouwelijke energie…

Hier in het westen is een grote onbalans in de mannelijke en vrouwelijke energie.
Waar velen zich geleid door hun werkomgeving veelal richten op de mannelijke energie van het mentale, van rationaliteit, van plicht, verplichtingen of zelfs strijd en wedijver, laten we onze vrouwelijke kant volledig in de steek.

Om de vrouwelijke energie te versterken is het essentieel om je je ermee te verbinden, om contact met haar te maken, contact met je intuïtie, creativiteit, inspiratie, communicatie, samenwerking… Maar het is ook een flow.

Hoe blijf je in contact met je vrouwelijke energie?
Wellicht kunnen de volgende activiteiten je helpen ….

Wandelen of slenteren: Met deze eenvoudige activiteit kun je door middel van bewust lopen verbinding maken met Moeder Aarde, maar ook door middel van de geluiden en geuren om je heen, de lucht of de zon, zelfs de wind en de regen… Verbind je met dit alles en laat je vrouwelijke energie naar boven komen en door je heen stromen.

Schrijf: Schrijf over je dromen, over wat je gedurende de dag hebt meegemaakt. Schrijf naar je huidige zelf of je toekomstige zelf.

Verf: Je hoeft echt niet te kunnen tekenen, je hoeft alleen maar verbinding te maken met je innerlijke zelf en de penselen, je potlood, je houtskool of wat je ook maar wilt gebruiken om het door en voor je te laten spreken.

Neem een bad… Of ga douchen: Maak contact met jezelf. Laat alle rommel door het doucheputje wegstromen.

Dans: Niemand kijkt naar je, dus dans. Dans alsof er geen morgen is. Speel met de muziek en beweeg. Het maakt niet uit hoe je het doet. Voel je vrij, voel je wilde kant, degene die in je leeft. Er zijn geen regels.

Koester je lichaam en raak het aan: luister naar je lichaam en haar behoeften, geef er aandacht aan.

Creëer momenten van rust: van stilte, ontspanning, aanwezig zijn.

Voel je emoties, wordt de toeschouwer, het bewustzijn dat je emoties gadeslaat of druk je emoties uit.

Eer je intuïtie, het is heilig.

Doe waar je blij van wordt: Of het nu gaat om een paar minuten naar je favoriete liedje of muziek luisteren, een boek lezen, koken, zingen, sporten, yoga…

Maar bovenal… Houd van jezelf

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne
Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven