Huil niet wanneer het voorbij is…

Huil niet wanneer het voorbij is, maar wees dankbaar dat het is gebeurd.

Laat de pijn die je voelt aan het einde van elk hoofdstuk in je leven, de vreugde die je het heeft gebracht, niet overschaduwen.

Alles wat een begin heeft, kent een tijd vol ervaringen, maar zal ook een einde hebben. Vier al die momenten waarop je aan het begin van elk nieuw hoofdstuk van je leven staat, geniet van alle passages in dat hoofdstuk en wees dankbaar voor alles wat je hebt ervaren en gevoeld, wanneer het eindigt.

Zou het niet zinvoller zijn als we alles zouden vieren wat we meemaken op het moment dat we het ‘hoofdstuk’ ervaren in plaats van te lijden en te blijven hangen als het ‘hoofdstuk’ eindigt?

Als we ons leven ten volle leven, als we genieten van alle relaties, gebeurtenissen en mensen die er deel van uitmaken, dan kunnen we toch niet anders dan voldaan en dankbaar zijn als het eindigt? Helaas vergeten we zo vaak in het heden te leven en in plaats van te genieten van vreugdevolle herinneringen, verzamelen we spijt en mislukkingen.

In sommige culturen dansen en zingen mensen als iemand sterft. Ze doen dit omdat ze het leven van de overledene vieren, blij voor hem zijn dat hij weer thuis is en voor alle ervaringen die hij heeft meegemaakt.

We zijn alleen bang voor eindes als we het heden niet ten volle beleven. Als we “geen mogelijkheid onbeproefd zouden laten”, als we zouden leren leven in het heden, met vreugde, zonder angst en zonder grenzen, dan zouden we het afsluiten van elk hoofdstuk accepteren met de gemoedsrust die door het natuurlijk verloop van het leven wordt gegeven.

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne
Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven