Armoede

“Armoede los je niet op door meer geld,
maar door de geestelijke en mentale toestand
van arme mensen te veranderen.”

Er valt over deze tekst veel te zeggen en met name door mensen die het minder breed hebben, want als je voor je kind geen winterjas kan kopen…, wat zal dan helpen tegen de kou?
Ik ontken beslist niet dat er mensen zijn die met minder geld moeten toekomen en anderen die van gekkigheid niet weten welke gadget ze vandaag weer zullen aanschaffen.

Maar zou het helpen als ik het kind de winterjas zou geven?
Wat in ieder geval niet helpend is, is dat er door het geven van een winterjas bij de ander niets verandert aan de mindset “armoede”, dus ik of een ander zal over een paar jaar weer een winterjas moeten geven.

We zitten als mens gevangen in talloze gedachtestructuren die ons persoonlijk leven / onze persoonlijke wereld creëren en hiermee de gedachtestructuur van het collectief. Het zijn de individuele gedachten van velen die collectief de grootte en de reikwijdte van “armoede” creëren.
Er is vermoedelijk welhaast geen mens die wel enig persoonlijk standpunt ten aanzien van “armoede” en geld in zijn algemeenheid koestert.
Voor mij gaat in elk geval de oplossing van armoede een flinke stap verder dan elkaar met een “kleine” handreiking helpen. Waar op zich natuurlijk niets mis mee is.

Wanneer wij werkelijk als mensheid – en nogmaals hiervoor zijn wij allemaal collectief verantwoordelijk – iets aan het gegeven “armoede” willen veranderen, zullen wij moeten beginnen om ons gedachtegoed met betrekking tot de verschillen die onze samenleving plagen te wijzigen.
In feite vraagt het om een collectief helingsproces.

Anders gezegd… aan de uiterlijke vorm van armoede – dat wat wij waarnemen – ligt onze creatiekracht ten grondslag. Wij allen creëren de wereld zoals die zich in dit moment manifesteert. Grote uitwassen zijn het gevolg van het collectief bewustzijn – het collectieve denken van velen.

Armoede is zoveel meer dan het tekort aan geld en goederen…

Willen wij een andere wereld waarnemen – de spiegel – dan zullen we een andere creatie moeten neerzetten. Er is geen andere oplossing voor al onze problemen. Het vraagt een omslag in bewustzijn.
En zolang de collectieve gedachte er eentje van schaarste is, van tekort is, kunnen en zullen wij geen overvloed creëren.

Wij als mens hebben collectief dit systeem gecreëerd. Met diezelfde creatiekracht kunnen we ook een ander systeem bedenken en realiseren, een systeem waarin elk mens en elk dier het goed heeft.
Maar nogmaals niemand, geen enkel mens, staat los van wat zich buiten hem/haar manifesteert!

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne

Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven