Het spel van liefde en acceptatie

We zijn allemaal verschillend. We maken allemaal verschillende keuzes, waarmee wij onze eigen unieke ervaring creëren. We hebben hier op aarde allemaal verschillende taken en doelen.

Veel mensen kiezen er voor om een “lichter” leven te creëren en daarmee bedoel ik… leven in een wereld die bevrijd is van armoede; een wereld waarin ieder mens een dak boven zijn hoofd heeft, te eten en de beschikking over schoon drinkwater.
Een wereld waarin mensen er niet langer voor kiezen om te lijden.

De wereld die we nu – in dit moment – creëren, van binnen naar buiten, is altijd een keuze. We kunnen kiezen om verantwoordelijk te zijn, degenen te helpen die we kunnen helpen. We kunnen kiezen om een andere werkelijkheid te creëren, om nieuwe ervaringen te verkennen. En we kunnen kiezen om autonoom te zijn.

Ook zijn er mensen die ervoor kiezen om slachtoffer te zijn. Jazeker, ook slachtoffer zijn – en misschien weliswaar niet altijd heel bewust – is een keuze. Een keuze om te lijden, om disharmonie te creëren, om te vernietigen …..

Het is belangrijk om niet te vergeten dat dit allemaal geldige keuzes zijn. Deze mensen zijn niet “slecht” of “fout” … Ze kiezen er eenvoudig voor om een andere werkelijkheid te creëren. Zij dienen onze planeet op hun unieke manier. Maar omdat deze keuzes niet overeenkomen met onze manier van doen, betekent dit niet dat het minder belangrijk is.

Al onze uiterlijke realiteit weerspiegelt ons wat in ons zit. Als we anderen veroordelen of op hun ervaringen een etiket plakken, keuzes en creaties als “goed” of “slecht” of “fout” beoordelen … dan veroordelen we in werkelijkheid onszelf!
We vergelijken onze eigen waarden met die van anderen.

De schoonheid van de wereld waarin we leven is de vrije wil … We hebben de mogelijkheid om te kiezen wat we willen creëren. We hebben de mogelijkheid om tegen het hoogste goed van de planeet in te gaan en we hebben de mogelijkheid om af te stemmen op wat het beste is voor iedereen. We hebben de mogelijkheid om ons potentieel te verwerkelijken en we hebben de mogelijkheid om ons klein te houden. We hebben de keuze.

Het leven is een spel en er zijn oneindig veel manieren om het te spelen.
Afhankelijk van hoe je het spel speelt, kan het een leuke en vreugdevolle ervaring voor iedereen zijn, of een wedstrijd met winnaars en verliezers, of zelfs een spel waar helemaal niemand enig plezier aan beleeft.

Op Aarde kan iedereen kiezen wat te verwerkelijken en om elk spel wat we willen, te spelen. Als we ervoor kiezen om het “liefde en acceptatie” spel te spelen, zijn er velen die het met ons willen spelen. Als we ervoor kiezen om het “lijden en pruilen” spel te spelen, zijn er eveneens velen die het met ons willen spelen. Dat is de schoonheid van leven op deze Aarde!

En zie ik zag een nieuwe wereld…

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne

Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven