Wees…, toon…, heb…

Wees alert…
Zorg goed voor jezelf, maar wees je bewust van en denk na over je acties/reacties en hoe deze anderen beïnvloeden.

Wees langzaam in je oordelen…
Elk mens heeft een paradigma waarbinnen hij/zij leeft en bestaat en je zult hoogstwaarschijnlijk niet hun hele plaatje kunnen (over)zien. Onthoud dat degene die je beoordeelt misschien wel eens als eerste in de rij staat om jou te beoordelen.

Wees er snel bij om negatieve emoties los te laten…
Negativiteit volgt je als een donkere wolk. Anderen zijn nu eenmaal minder bereid om contact te maken met een mens die negativiteit uitstraalt. Laat los, en wees lief en zacht voor je lichaam in dit proces.

Wees vriendelijk …
Een moment van vriendelijkheid voor jezelf of een ander stuurt rimpelingen het Universum in, die altijd “vertienvoudigd” naar je terugkomen. Jij herinnert je misschien niet altijd de vriendelijkheid die je hebt getoond, maar het Universum doet dit altijd!

Toon respect …
Door respect te tonen voor jezelf en anderen, laat je het Universum zien dat, ongeacht wat jouw / hun positie in het leven is, ze het verdienen al het goede te ontvangen dat dit Aardse leven te bieden heeft.

Heb altijd lief…
Het is waarvoor je ontworpen en bestemd bent. Het is niet nodig om iedereen om je heen leuk te vinden, maar liefde in haar zuiverste vorm doet dat wel. Elke mens met wie je in contact komt, draagt een stukje van de goddelijke Vonk in zich. Als je de mens niet kunt liefhebben, houd dan van de Vonk.

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne
Bekijk ook eens onze social media

2 gedachten over “Wees…, toon…, heb…”

  1. Bij het lezen van zulke liefdevolle stukken is er steeds weer een kort en krachtig zinnetje wat ik graag wil meenemen.
    De wijsheden zijn na mijn eigen lange weg van vallen en opstaan niet echt nieuw voor mij.
    Ik kan de herhalingen echter best wel gebruiken en ben daar dankbaar voor lieve Yvonne.
    Dat kleine zinnetje is: Als je niet kunt houden van de persoon houd dan van de vonk.
    Een klein voorbeeldje: Een voor mij ‘nieuwe oudere mens’ kwam in mijn praktijk. Lang verhaal kort: Ik hield hem vast en voelde de vonk als het ware ontwaken. Hij zei dat hij dit niet eerder had gekregen een omarming. Tranen. En daarna zei hij dat hij lange jaren had vast gezeten omdat hij iemand had doodgeslagen. In mij veranderde er niets. Alsof ik het wist. Ik was bij de vonk. ????????????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven