Alle gebeurtenissen zijn nodig

In onze westerse cultuur zijn de meesten van ons grootgebracht met de gedachte dat veel van hetgeen zich in ons leven voordoet, dus ook ziekte, lastig is en er het liefst maar weer zo snel mogelijk uit moet verdwijnen of moet worden verholpen.

We zijn meesters in het ons afwenden om pijnlijke of ingewikkelde ervaringen maar niet binnen te laten komen. Wij hebben hierbij echter niet in de gaten dat we in onze goedbedoelde poging om “het” op te lossen, te veranderen of weg te duwen in feite alleen maar meer weerstand geven, waardoor onze verkramping nog verder groeit.

De mens is onderhevig aan natuurwetten en één van die wetten houdt in dat waar je tegen vecht, blijft en het zaad vormt van frustratie. Elke vorm van strijd is dwaasheid.

Gebeurtenissen komen niet in je leven om je dwars te zitten, maar alles gebeurt voor jouw ont-wikkeling en groei. Soms is armoede vereist, soms is honger nodig en soms moet je ziek zijn. Wanneer je dit begrijpt, dan accepteer je. Wanneer je accepteert, ontstaat er ruimte voor groei. Wanneer je het afwijst, gaat je energie in strijd verloren.

Alle gebeurtenissen zijn nodig, nodig als ervaringen die je helpen om wakker te worden en je te ont-wikkelen naar een nieuw – hoger – bewustzijnsniveau.

Evolutie heeft te maken met bewustzijn. Evolutie betekent dat dingen zich ont-wikkelen, hogere niveaus bereiken. Heet alles welkom en gebruik het voor je groei. Juist daar waar je in conflict raakt met het leven, juist in deze wrijving kan de verandering en dus jouw ont-wikkeling plaats vinden.

Begrijp wat je kunt begrijpen, neem in je op wat je op kunt nemen, soms valt het muntje later pas, maar probeer niets te veranderen, want des te meer raak je gefrustreerd en gevangen. Alle inspanning en iedere vorm van doen moet staken. Het gaat om ZIJN.

En nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van deze blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog / doorgevingen te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne ❤

Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven