Alle gehechtheden onttrekken energie aan je.

Je ego heeft wensen en verlangens, je ziel heeft een noodzaak. Je krijgt misschien niet wat je wilt, maar je krijgt zeker wat je nodig hebt voor je heling, groei en ontwikkeling.

Je kunt alles hebben wat je maar wilt in je leven, maar als je gevoel van eigenwaarde of je geluk ervan afhangt, dan ben je eraan gehecht. Als je afhankelijk bent van iets of iemand om je beter, goed of waardig over jezelf te voelen, ben je eraan gehecht. Telkens wanneer je op deze manier aan iets of iemand gehecht raakt, is het risico groot dat je door hen of het iets wordt gemanipuleerd en beheerst. Als je deze verlangens niet ontvangt of als ze niet blijven bestaan of zichzelf in stand houden, dan voel je je minderwaardig, afgewezen en niet gelukkig.

Gehechtheid creëert een voorwaardelijke acceptatie en bepaalt je wisselende innerlijke eigenwaarde-houdingen. Gehecht zijn aan iets creëert afhankelijkheid. Je gedraagt je als een marionet aan een touwtje die wordt gemanipuleerd en gecontroleerd in voorwaardelijke acceptatie en voorwaardelijke liefde.

Het omgekeerde – onthecht zijn – komt uit je Ziel en creëert een onvoorwaardelijke acceptatie van jezelf, door jezelf en onvoorwaardelijke zelfliefde resulterend in positieve eigenwaarde.

Het heeft er alles van weg dat we gedurende ons menselijk leven mogen hechten om te leren ont-hechten. Ik ken namelijk geen mens die niet met hechtingsproblemen worstelt.

Het Universum bestaat uit veel verschillende energieën, ze trekken elkaar aan en sommige energieën stoten elkaar af; maar de interactie tussen de atomen gaat door. Sommige mensen worden vanaf lange afstand en van het ene leven naar het andere samengetrokken door energetische koorden. Vaak zijn ze zich niet bewust van het duwen en trekken dat er emotioneel en fysiek tussen hen is.
Deze energetische koorden worden gevormd tussen mensen die onderling onopgeloste problemen hebben. Telkens wanneer we gedachten van woede, afgunst, gekwetstheid of jaloezie naar iemand sturen, manifesteren we een kleine draad die zich aan hen hecht. Incidentele gedachten zullen oplossen, maar als je consequent negatieve boodschappen naar buiten stuurt, zullen deze een koord of zelfs een touw met draden creëren. Deze zullen blijven en jullie aan elkaar binden, totdat ze worden losgelaten. In daaropvolgende levens zullen de koorden opnieuw worden geactiveerd en je onvermijdelijk naar degenen trekken met wie je onopgeloste problemen hebt. Dit is om de ziel de kans te geven dingen anders te doen.

Wanneer we gehecht zijn aan dingen, kunnen negatieve energieën zoals hebzucht, trots en afgunst grote koorden sturen naar objecten zoals huizen, auto’s, banen of bankrekeningen. Dit is waarom we verwijzen naar de valkuilen van rijkdom.

Zeker je hebt beslist recht op een geweldige, liefdevolle relatie met een geschikte partner (hoewel dit niet in ieders reïncarnatie-opdracht verweven zit), maar behoeftigheid bind je aan je partner met als gevolg dat je emotioneel en psychisch heen en weer wordt getrokken. Medeafhankelijke relaties verstrikken je in koorden, zodat het moeilijk is om je objectief te voelen over de relatie of om je partner te verlaten. Je zit vast aan hem/haar vast.

Wanneer een ouder gebonden raakt aan zijn/haar kind, wordt het moeilijk om ze los te laten in de volwassenheid. Een kind kan zo gehecht zijn aan een ouder dat het moeilijk is om rijpe, volwassen relaties met een partner aan te gaan en te onderhouden.

Gehechtheid is voorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde lost de koorden op die binden. Als je iemand nodig hebt die zich op een bepaalde manier gedraagt ​​om van hem/haar te houden, dan is dat geen liefde, het is gehechtheid. We houden (en klampen ons vast) aan anderen omwille van onszelf, niet die van de ander(en).

Wanneer we onze hoop, verlangens en verwachtingen op mensen vestigen, reageren ze vanuit hun eigen patronen. Wanneer we ze accepteren zoals ze zijn, is dit liefde.

Het komt vaak voor dat een hele familie verstrikt raakt in koorden van wederzijdse afhankelijkheid. Schaamte en schuld binden je aan herinneringen en houden je tegen. Wanneer je klaar bent om jezelf te vergeven voor je daden uit het verleden, los je deze beperkende koorden op en verliest de herinnering zijn energie.

Een meester is onthecht. Hij is niet afhankelijk van status, financiën of emotionele behoeften. Hij is vrij en enorm krachtig. God’s wil is dat je een fijn huis hebt, maar als je voor je innerlijke veiligheid en status in een fijn huis moet wonen, dan wordt het een valkuil. Koorden binden je aan het huis totdat jij je houding verandert. Een meester kan genieten van een fantastisch huis, maar als het van hem wordt weggenomen, heeft dat geen invloed op hoe hij over zichzelf denkt.

Gehechtheid is voorwaardelijke liefde: een meester heeft onvoorwaardelijk lief en vormt daarom geen koorden. Hij laat de mensen van wie hij houdt vrij om te zijn wie ze willen zijn en vrij om zichzelf zijn. Als de liefde van iemand vertrekt of sterft, rouwt hij, maar hij is er niet kapot van. Hij blijft gecenterd.

Als je iemand nodig hebt die zich op een bepaalde manier moet gedragen om van hem/haar te houden, dan is het geen liefde, maar gehechtheid. Gehechtheid kan worden opgelost door ware liefde en vergeving. Het kan ook worden losgelaten door visualisatie en intentie. Vergeving lost koorden voor altijd op. Onze ziel wenst dat we al onze onopgeloste problemen en levenslessen onder ogen zien en loslaten, zodat we vrij zijn om vooruit te gaan. Wanneer je iemand vergeeft en volledig loslaat wat er in het verleden is gebeurd, dan bevrijd je jezelf en de ander.

“Als je vrij wilt zijn, maak je dan los van alles. Het is een voorwaarde voor verlichting.”

Een fragment uit mijn nieuwe boek in wording…” IN THE FOOTSTEPTS OF THE ANCIENT MYSTERY SCHOOLS”

En nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van deze blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog / doorgevingen te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne ❤

 

Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven