Rust, stilte…

Het gebeurt maar zo zelden dat je je echt ontspant, dat je gewoon stil zit zonder iets te doen. Naar de vogels luisteren, het geritsel van bladeren die door een windvlaag worden meegenomen, een dansende sneeuwvlok, naar muziek luisteren of gewoon zomaar stil op de bank zitten, het is bijna allemaal verdwenen. Want als een mens maar even tijd heeft, gaat hij voor de televisie zitten, vastgeplakt op zijn stoel of hangend op de bank met een bord op schoot of een bakje snacks.
Maar televisie geeft geen ontspanning om de simpele reden dat er niet alleen voortdurend informatie over je wordt uitgestort, maar ook je aandacht naar buiten gericht blijft.

Ontspanning betekent dat je geen informatie meer over je heen krijgt. Luisteren naar de vogels of muziek is voldoende. Of gewoon niets doen. Alleen maar stil ervaren wat er is.
Ontspannen dat is alles.

We rennen maar achter onze idealen aan, een andere auto, een nieuw huis of desnoods: een nieuwe partner. Al je ideeën over hoe het zou moeten zijn, dus niet zou mogen zijn, al je ideeën hoe de ander zou moeten zijn, dus niet zou mogen zijn. Je maakt jezelf er gek mee en je verspilt er leef-tijd mee.

Wanneer het besef tot je doordringt dat je niets hoeft te worden, dat je niets hoeft te veranderen , dat je nergens naar toe hoeft, dan ben je in het moment en dit moment is zo mooi. Natuurlijk, eenvoudig en gewoon, dan ben je thuis gekomen.

We zijn het rusten vergeten, we zijn het ontspannen vergeten, we weten niet meer hoe we niets moeten doen, hoe stil te zitten zonder met iets bezig te zijn. We ervaren onrust als we het uitproberen.

Maar rust is voedsel en is enorm voedend. Rust is ontspanning. Wat voedsel voor het lichaam is, is rust voor de ziel. Rust voedt de ziel. Rust is afgestemd op God zijn. Dan daalt vrede op je neer. Misschien een goed moment om even bij stil te staan.

En nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van deze blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog / doorgevingen te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne ❤

Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven