De leiding nemen…

Met een ongelofelijke zet van uiterste schaamteloosheid krijgt het ‘systeem’ de mens – nog steeds – zo ver dat ze precies die organisaties onderhouden, bevolken en steunen die ons van onze macht beroven. Met andere woorden we tuinen er zodanig in dat we onze eigen gevangenbewaarders zijn en dan vragen we ons ook nog af waarom de dingen maar niet echt veranderen en verbeteren.

Deze prachtige wereld, de wereld die het Goddelijke aan ons geschonken heeft, opdat we over onszelf kunnen leren, is ongelooflijk overvloedig. Indien er een gelijke verdeling zou plaatsvinden, is er genoeg rijkdom om iedere man en vrouw en ieder kind op deze planeet multimiljonair te maken.
Toch lijden we honger en zijn we behoeftig. Waarom? Omdat het systeem voor zichzelf zorgt, en niet voor de mensen. De heersende machten houden vast aan hun gevestigde belangen, terwijl de gewone mensen aan hun lot voor de overgelaten. Sommigen doen wat ze kunnen om anderen te helpen: voedselpakketten opsturend, voedselbanken opzetten, enz. Maar ondanks hun tomeloze inzet, zullen ze op deze manier nooit het probleem oplossen.

Het lijkt bijna onmogelijk dat de dingen op het randje van de ineenstorting staan, maar zo is het wel. Alles wat je hoeft te doen is met zachtheid en liefde je macht terug pakken en zelf aan de slag gaan of wachten op de dag dat de meer intuïtieve mensen, zij met liefde en zorgzaamheid in hun hart, zij die waarachtig spiritueel zijn, de aarde zullen erven.

Maar, om je macht terug te krijgen zul je op je eentje moeten gaan staan. Je zult het Goddelijke als een bron van energie moeten aanvaarden. Door je op het goddelijke in jezelf te focussen en jezelf als volmaakt te aanvaarden (ook al ben je dat niet), word je hoe langer hoe meer de goddelijke energie binnenin. Die energie bevindt zich buiten het ‘systeem’, zodat je uiteindelijk de leiding zo stevig in handen hebt dat je ieder aspect van je leven beheerst.

Dat is de eerste stap, want zolang je jezelf nog als gescheiden van het goddelijke of de godskracht ziet, blijf je in de oude ‘stamgebruiken’ vervallen. Je zegt dan dat je er niets aan kunt veranderen, dat je je leven niet een eigen handen hebt, laten de hiërarchieën, priesters of een kracht van buitenaf de leiding maar voeren.
En de universele wet met al haar neutraliteit reageert daarop met voor jou een werkelijkheid te scheppen die vol onzekerheid is. Zo hebben de mindere goden het voor het zeggen en beheerst het leven jou en niet jij het leven.

Met zo’n insteltelling zijn bevestigingen niet meer dan gemurmel.
Maar… als je echt kunt geloven dat je een deel van de godskracht bent, als je neutraal naar je eigen leven en dat van anderen kunt kijken, als je iedereen zijn of haar eigen realiteit kunt toestaan zonder hen te veroordelen, dan wordt je energie geleidelijk aan oneindiger en oneindiger En op een gegeven moment stap je een andere dimensie van macht binnen, de dimensie buiten ‘het systeem’ en leer je dat je de werkelijkheid maar je eigen hand kunt zetten Je zult ontdekken dat je, terwijl je resultaten boekt, spiritueel honderdvoudig groeit.

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne
Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven