De observeerder en het geobserveerde zijn één.

Je denken tovert je voortdurend de illusie voor dat jij en hetgeen je waarneemt twee verschillende aspecten zijn. Deze tweedeling, welke is gebaseerd op een illusie, is de bron van een doorlopend innerlijk conflict. Door die tweedeling ga je vanuit je positie als observeerder alle verschijnselen, waaronder ook je gedachten en je verlangens, manipuleren. Zo blijf je in een voortdurende veranderingszucht constant bezig iets te veranderen aan wat op dit moment is.Je denken houdt zich namelijk altijd bezig met het verleden of met de toekomst, op wat er zou kunnen gaan of zou moeten gebeuren.

Alles wat je waarneemt, is een verlengstuk van jouw manier van denken. Je denken tovert je alle mogelijk illusies voor. Het ergens mee eens zijn of ergens mee oneens zijn is geen manifestatie van intelligentie. Je denken interpreteert namelijk alles ogenblikkelijk in overeenstemming met je eigen vooroordelen.Wanneer je dit gaat doorzien, dan zul je ontdekken, dat dit niet alleen opgaat voor al die zogenoemde “negatieve”ervaringen, maar dat ook die zogenoemde “hogere” ervaringen illusies zijn. Ook nu is het weer jouw denken, dat aan het gebeuren zijn eigen kleuring geeft. Ook dit zijn weer illusies die je op jouw weg naar de “Waarheid”- realisatie – zult tegenkomen.

Waar je alert op dient te zijn, is hoe je denken zich niet alleen om elke “vervelende” gebeurtenis heen kronkelt om zich er vervolgens dagen, en zelfs maanden en jaren, mee bezig te houden, maar ook hoe elke zogenoemde spirituele ervaring, zoals gedachten kunnen lezen of helderziendheid of welke “mooie” ervaring dan ook, van geen enkele betekenis is.

Schenk er geen aandacht aan. Al deze ervaringen zijn niet anders dan dromen. Je denken leeft op de energie die eraan wordt gegeven. Het enige wat telt, is het inzicht. Als er werkelijk inzicht is, dan voel je dat in elke vezel van je lijf. Ineens zie je het. Er is geen enkele twijfel. Zó is het.
Bij het nemen van je verantwoordelijkheid voor je eigen observaties kunnen twee simpele vragen helpen:

• Wat zie ik en wil ik in mijzelf niet onder ogen zien?
• Hoe handel ik van hieruit naar de ander?

Om dit te verduidelijk dient het volgende simpele voorbeeld.Je stoort je mateloos aan het manipulerende gedrag van een ander. Omdat manipulatie JOUW interpretatie van de verschijnselen is, heb je jezelf af te vragen:

• Waarin manipuleer ik mijzelf?
• Waarin manipuleer ik de ander?

Het vraagt om een geheel nieuwe kwaliteit namelijk die van innerlijke beschouwing en onderzoek. Deze handelwijze is de enige manier om jezelf te leren kennen in wie je bent.

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne

Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven