De transformatie van rups naar vlinder

De essentie van transformatie is het bevrijden van het in jou aanwezige potentieel.

Hoe je naar de dingen kijkt, zegt een hoop over je huidige zijnstoestand. Wanneer je depressief bent, zie je de dingen anders dan wanneer je optimistisch bent. Wat je op dit moment ziet, is slechts datgene waar jij in deze fase van de evolutie als mogelijkheid in kan geloven en waar je aandacht op gericht is. De rest van de oneindige mogelijkheden wordt niet gemanifesteerd, tot jij anders kan kijken.
Anders kijken, anders denken, onderzoekend, wakker, openstaand, nieuwsgierig. Anders denken houdt ook in dat je de oplossingen voor je problemen op een totaal ander niveau zoekt, dan je tot dusver hebt gedaan.
 
De kwantumfysica laat zien dat je je werkelijkheid schept door je manier van kijken. Niets heeft enige betekenis uit zichzelf, totdat jij er een betekenis aan geeft: de interpretatie met bijbehorende emoties.
Je kijkt dus altijd naar de gebeurtenissen in je leven onder invloed van oude overtuigingen. Doorzie deze overtuigingen en jouw energie selecteert automatisch nieuwe corresponderende mogelijkheden uit het veld van alle mogelijkheden.
 
De natuur steunt je onvoorwaardelijk. Dat geldt voor wie bang is, voor wie in schaarste gelooft, voor wie in strijd gelooft. Hoe jij kijkt, is wat je dus zúlt ervaren.
 
Wanneer je zegt dat je iets nooit zal kunnen, vecht je, geef je het nog meer aandacht oftewel het wordt sterker.
Waar aandacht naar toe gaat, gaat energie naar toe; waar energie naar toe gaat, gebeurt schepping.
 
Verander jouw wereld
 
Je kunt de wereld veranderen door zelf te veranderen. Alleen door zelf te veranderen.
Morgen zie je nog steeds de bomen, de vogels en de dieren in de wei. Alleen ze zijn anders. Ze zijn anders, omdat jij anders kijkt.
Elke keer als jij je manier van kijken – je perceptie – verandert, zie je onontkoombaar een andere realiteit. Een totaal andere wereld, die er in potentie echter al de hele tijd was, net zoals de eik reeds bestaat in het eikeltje en de vlinder reeds bestaat in de rups.
 
Over dit creatieve transformatieproces gaat het. Op elk gebied van je leven is een doorbraak mogelijk – nu – op dit moment. Het vraagt alleen de bereidheid om je huidige werkelijkheid te onderzoeken en je diepste overtuigingen, emoties, patronen, gewoonten en verslavingen die alle conflicten en spanning met zich meebrengen, over deze werkelijkheid.
 
Hoeveel energie gaat er niet verloren door angst, moedeloosheid, woede en frustratie, dus is verkeerd gericht. Hoeveel energie gaat er niet verloren omdat je je voor de televisie zit op te winden over de zoveelste economische crisis, bloedige aanslag of heftig natuurgeweld.
 
Je kan zoveel meer krijgen!
 
Je zult glimlachen om je eigen rol bij het scheppen van je huidige beperkingen – elke beperking ben je zelf. Je zult zien hoe je jezelf hebt tegengehouden en wat je je jezelf en anderen hebt ontzegd. Je gaat met andere ogen kijken naar wie je lief is, naar de mensen met wie je in het dagelijks leven omgaat én die je afhoudt. Hoe fantastisch is dat…!
 
Het huidig tijdsbestek vraagt meer dan het veranderen van alle bestaande situaties. Veranderen is doorgaan op dezelfde weg in een andere verpakking. We zijn toe aan meer dan dit: transformatie, een doorbraak, een kwantumsprong. Het gaat om het bevrijden van jouw potentieel, het in contact komen met wat je kán zijn.
 
Het gaat om begrippen als zelf-ontwikkeling, zelf-ontplooiing. Zelf-ontwikkeling komt neer op het wegnemen van de “wikkels”, zodat je kern-energie – de kracht die potentieel in elk mens aanwezig is – tevoorschijn kan komen en kan schijnen als krachtbron. Je kern-energie staat gelijk aan Liefde, de kracht die het Universum, de schepping, bijeen houdt. Liefde is het niveau waarop je met alles en iedereen, het bestaan zelf, verbonden bent.
 
De wereld wordt letterlijk getransformeerd als wij zélf transformeren.
Bij zelf-transformatie dient het oude ik te sterven voor de wedergeboorte van het nieuwe ik.
 
Transformatie gebeurt. De sprong van rups tot vlinder. Dit is beangstigend, maar tegelijkertijd ook fascinerend.
 
Een rups heeft geen idee van zijn eigen potentieel, net zoals je dat in je huidige evolutiestaat ook niet kunt hebben over de volgende evolutionaire stap.
 
Elk van ons is in staat om de rups in zichzelf te transcenderen tot vlinder: je échte zelf. Het is je ware essentie (“esse” betekent letterlijk “zijn”). Dit zelf – de essentie – bestaat uit onbeperkte, ongemanifesteerde mogelijkheden. Je echte zelf is je natuurlijke staat. Je ware natuur is dé natuur. Ze zijn één en dezelfde. We weten het alleen niet (méér).
 
Transformatie gaat over zijn. Je kunt het niet doen. Het gebeurt uit zich-zelf. In totaal aanwezig zijn ontwikkel je het vermogen om jouw fysieke, mentale en emotionele wereld te overstijgen.
 
Niemand kan je van deze materie overtuigen. Je dient het zelf te zien, te voelen, te leven en te ervaren. Het vraagt een zekere overgave. Het vraagt vertrouwen.
Het is veel minder bedreigend om de oorzaken buiten jezelf te zoeken dan in jezelf. Transformatie vraagt dat je zelf verandert. Het vraagt de moed om je eigen angsten onder ogen te zien en niet te ontkennen.
 
Transformatie vecht niet met ziekte, je bent gezondheid.
Transformatie vecht niet met oorlog, je bent vrede.
Transformatie vecht niet met imperfectie, je bent innerlijk perfect.
Transformatie vecht met niets en NIEMAND.
 
NIEMAND doet jou pijn, je zit gevangen, het is jouw emotionele respons op jouw overtuigingen. Pijn heeft een functie in het transformatieproces, het is een katalysator voor de bewustwording van je ware natuur, je ware identiteit, je echte potentieel.
Je hebt de keuze te vechten met je eigen gemanifesteerde imperfectie en met die van de wereld of om op zoek te gaan naar je eigen innerlijk.
 
Transformatie volgt niet uit “doen”, maar uit “zijn”. Wees de verandering die jij in de wereld wilt zien. Onrust zal ophouden als je zelf rust bent geworden. Conflict zal pas ophouden als je zelf vrede bent geworden.
 
Dit is het tijdperk van de ziel, de geest, het bewustzijn, de vlinder als creatief potentieel, puur natuur!
 
Ben jij die moedige mens die een totaal onbekend terrein durft te betreden “zonder wegenkaart”?
 
En zie ik zag een nieuwe wereld….
 
Nu ben ik heel benieuwd Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!
 
In liefdevolle verbondenheid – Yvonne ❤
Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven