Een mens die ontwaakt…

Een mens die ontwaakt, probeert niet langer nog iemand te veranderen.

Hij wordt stil. Hij kent vrede. Hij werkt aan zichzelf en observeert zijn gedachten, observeert zijn daden en observeert zichzelf als hij boos wordt, observeert zichzelf als hij depressief wordt, observeert zichzelf als hij jaloers wordt en afgunst voelt, en al het andere, want ook al is hij wakker, hij is nooit opgehouden mens te zijn.

Beetje bij beetje komt het besef, de herkenning: ‘Dit ben ik niet.’ Dit is een illusie, dit is een leugen, dit is niet wat ik wil.

Vervolgens transformeert hij om de energie te veranderen van wat hij wil aantrekken. Dan wordt hij vrij en maakt het hem niet langer uit wat anderen over hem denken, voelen of zeggen.

Hij vergelijkt zichzelf met niemand.
Hij vecht met niemand.
Hij observeert alleen zichzelf, kijkt alleen naar zichzelf.

En hij roept nooit: ‘Ik ben de absolute realiteit. Ik ben God. Ik ben Bewustzijn. Sterker nog, het is eerder het tegenovergestelde: hij weet heel goed waar hij vandaan komt en laat anderen met rust.

Een ontwaakt persoon weet dat de sleutel tot alles het herenigen van ALLES in zichzelf ligt… dan komt de geest tot rust in het hart en gaat hij dus niet langer naar buiten om zich nog te identificeren met de wereld, omdat hij naar binnen is gegaan en zich vereenzelvigt met het universum, met het goddelijke in zichzelf.

Hij begrijpt dat wakker worden niet alleen je ogen opent, maar ook je geest en hart opent, om jezelf te vullen met alles wat je ziel zegent en verlicht.

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne
Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven