Energetische blokkades transmuteren van angst naar liefde…

Op kwantumniveau zijn we allemaal slechts energie. Ons lichaam is energie, onze gevoelens zijn energie en onze gedachten zijn energie. Hoewel het Universum op zich neutraal is ten opzichte van alle energie, wat betekent dat geen enkele gedachte of emotie in “kern” goed of slecht is, zijn er uiteraard wel energieën met een lagere en ijlere dichtheid, een lagere en hogere vibratie.

Aan de ene kant van het spectrum hebben we dus de hogere vibratie of lichtere energie die gebaseerd is op “liefde” (of expansie en acceptatie) en aan de andere kant van het spectrum hebben we de lagere vibratie die zwaarder is en gebaseerd is op “angst” (samentrekking, afgesloten, dichter).

Wanneer gedachten de overhand hebben die gevormd worden vanuit de lagere trillingsfequentieenergieën lopen we het risico energetische blokkades in ons energieveld te vormen. Wanneer dit gebeurt, kan de energie niet vrij door ons heen stromen en kunnen we “vastzittende” energieën ervaren.

In onze fysieke realiteit kan dit zich manifesteren als niet-geheelde delen van onze psyche (onopgeloste emoties) die uiteindelijk in ziekte of ongemak kunnen veranderen als ze niet worden beteugeld. Alle blokkades kunnen van angst terug in liefde worden gebracht. Allereerst door deze te onderzoeken en te identificeren waar/wat ze zijn en vervolgens door door de blokkade heen te gaan.

Dus hoe gaan we onderzoeken waar er een blokkade vastzit?
En als we eenmaal hebben vastgesteld dat er een is, hoe gaan we er dan op de juiste manier doorheen?

“In een realiteit waarin we allemaal de verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen gevoelens en werken om de ladingen in onszelf te helen en te transmuteren, is het een geschenk als er op onze knoppen wordt gedrukt. Hiermee worden we ons bewust van ladingen en triggers waar we ons voorheen niet van bewust waren en als resultaat van ons helingsproces krijgen we meer bewustzijn.”

Het identificeren van blokkades wordt ons eigenlijk heel gemakkelijk gemaakt. Niet alleen als we ons bewust worden van onze overheersende denkpatronen, maar ook van wat ons in een ander ergert of boos maakt.

Wanneer we in een bepaalde tijdspanne overwegend negatieve of angstige denkpatronen hebben over een bepaald onderwerp, kunnen we er bijna zeker van zijn dat er een blokkade is ontstaan.

Ook als we aandacht schenken aan waar we door een ander getriggerd worden verdriet, pijn, woede, enz… te ervaren, kunnen we deze emoties gebruiken als een indicatie dat we iets te verwerken hebben. Helaas kroppen veel mensen hun negatieve emoties op in de hoop ze niet echt te hoeven voelen of om ermee te dealen. Echter ze zullen dan vrijwel zeker op een hoogstwaarschijnlijk ongelegen moment uitbarsten, omdat dit de manier is waarop het lichaam zich er doorheen beweegt en onbewuste energie vrijgeeft.

Deze “uitbarstingen” kunnen ons in feite ten goede komen, want als ons lichaam enkele van de opgekropte blokkades niet zou vrijlaten, dan zouden deze uiteindelijk in een ziekte veranderen. Omdat onze reacties op anderen een indicatie zijn van waar we een nog niet-geheeld aspect van onszelf te ontdekken hebben, kunnen we ook dankbaar zijn dat er mensen in ons leven zijn gekomen die plekken naar ons weerspiegelen waar we misschien innerlijk naar moeten kijken.

Als we eenmaal hebben vastgesteld waar er nog een energetische blokkade bestaat, is de volgende stap om door de blokkade heen te gaan om deze op te lossen en terug te transmuteren naar een hogere vibratie. Dit kan op een aantal manieren worden gedaan en het gemak waarmee we dit kunnen doen, hangt af van hoe “afgestemd” of in contact we met onze eigen energie zijn.

Voor iemand die nieuw is in deze onderwerpen, kan het moeilijker zijn om blokkades op eigen kracht op te lossen. Zij kunnen wellicht beter de hulp inroepen van een energiewerker, zoals een lichaamsgericht therapeut of wellicht een sjamaan. Ook is bekend dat het gebruik van geluids-therapie en het werken met kristallen effectief zijn.

Voor iemand die afgestemd is op de energie in zijn/haar lichaam, is het waarschijnlijk mogelijk om zelf door blokkades heen te gaan, bijv. door te mediteren en zijn/haar eigen energetische veld te voelen en de energie op te lossen met zijn/haar eigen bewustzijn. Vergeet niet hierbij de hulp van de Lichtwereld aan te roepen, zij kunnen in deze ook veel voor ons betekenen. Hoe het ook zij, het is belangrijk om niet te zoeken naar een “quick fix”, een snelle oplossing.

We zijn geconditioneerd om de gemakkelijke (uit)weg te kiezen en als gevolg hiervan kunnen we soms afhankelijk worden van het werk van een energiewerker om “alles weg te nemen”, zodat we er niet echt mee hoeven te dealen. Het grootste deel van het oplossen van blokkades houdt echter in dat we ons er daadwerkelijk een weg doorheen VOELEN.

Dit betekent dat we gedwongen worden om onze opgekropte emoties te voelen teneinde er doorheen te gaan. Pas wanneer de energie van de emoties volledig zijn gevoeld en doorvoeld, zullen ze op de juiste manier weer in liefde worden omgezet. Ook is het belangrijk om onszelf niet te veroordelen vanwege dergelijke blokkades.

Niemand is hiervan vrijgesteld en we zijn allemaal op onze eigen spirituele reis terug naar “heelheid” of hogere vibratie, dus alleen omdat we een blokkade of honderd blokkades hebben, betekent dit niet dat de een minder of meer is dan de ander.

Het feit is dat je al heel en perfect bent. Het zijn alleen je gedachten en overtuigingen en het oordeel over je emoties die je anders doen geloven en hierdoor blokkades in je energieveld hebben gevormd.

Gelukkig zijn onze lichamen zeer intelligente “machines” en als we heel goed letten op onze pijntjes en pijnen en waar we ons aan emotionele verwondingen vasthouden, zal ons lichaam ons nauwkeurig onthullen waar we ons van iets bewust moeten worden.

Zolang we voortdurend meer bewustzijn en aanwezigheid in ons wezen brengen, blijven we goed op weg om de dichtere en meer angstige energieën terug te transmuteren naar licht en liefde.

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van deze blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog / doorgevingen te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne ❤

Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven