Als je je relatie met voeding verandert, verander je ook de relatie …

Als je je relatie met voeding verandert, verander je ook de relatie met jezelf

Velen van ons hebben de diepe verbinding met het voedsel dat we eten verloren. We verwachten dat het voedsel er gewoon voor ons is en behandelen het niet langer met de nodige eerbied, ook al is het van vitaal belang voor ons voortbestaan. Het is logisch dat de afstand wat ons voedsel – van producent naar consument – dient te overbruggen, hierin een factor van betekenis is. Er zijn inmiddels mensen die menen dat melk uit de fabriek komt en nog niet zo lang geleden las ik vol ongeloof ergens een opmerking dat de boeren ook wel konden verdwijnen, want onze groenten kwamen toch uit de fabriek. Als we de plannen rond de food-hubs volgen, dan zouden we hier inderdaad op af kunnen stevenen.

We hebben dus nauwelijks nog een relatie meer met het voedsel dat wij eten. Laat staan dat we er nog een connectie mee maken. We zijn losgekoppeld geraakt van de bron van ons voortbestaan.

Deze loskoppeling van wat we eten, maakt het ook gemakkelijk om te veel te eten of om voedsel te consumeren dat schadelijk voor onze gezondheid is, hetgeen in mijn optiek met alle fabrieksvoedsel het geval is.

Wanneer we voedsel kopen dat bij de productie schade aan het milieu heeft veroorzaakt, zijn we losgekoppeld van de aarde. We zijn de onderlinge verbondenheid en onderlinge afhankelijkheid van alle levende wezens uit het oog verloren.

Het is noodzakelijk dat we onszelf opnieuw verbinden om onszelf fysiek en emotioneel te voeden en om het milieu te beschermen.

En nog een kleine aanvulling…

Zelfs als je het erg druk hebt, is het belangrijk om een paar minuten de tijd te nemen om verbinding te maken met je lichaam en met het voedsel dat je gaat eten. Waardeer de moeite die het kost om het eten bij je te krijgen en bedank ervoor. Focus je dan echt op je eten en niet op het een of andere scherm én geniet van elke hap!

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van deze blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog / doorgevingen te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne ❤

Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven