Geloof de illusie niet en heb vertrouwen!

Lief mens,

Soms kan een zin of een woord je leven veranderen. Misschien herken je het wel. Je gaat naar een lezing, je neemt deel aan een evenement of je leest gewoon een boek en dan is daar dat ene woord of die ene zin, die bij je blijft hangen. Zo is het ook met mij. Die ene zin met een voor mij intens diepgaande impact, die ene zin die ineens alles wel leek te verschuiven: de zin waarin de woorden voorkwamen: “Laat u niet meeslepen in de waan van dat de mensheid als huidige geloofsstructuur heeft gecreëerd”.

Toen ik een paar dagen geleden – en ik ben op dit moment weinig op de sociale media te vinden – ergens een artikel tegenkwam dat ging over Tartaria – Tartaria wat ik de laatste tijd wel vaker langs zie komen, werd mijn interesse gewekt. Het ging om een Nederlandse website – ik weet de naam zo niet meer – waar ik enkele pagina’s bekeek waarop naast de nodige tekst ook diverse oude foto’s te vinden waren van monumenten en gebouwen die in de beleving van de auteur ook hier in Nederland resten, overblijfselen, van wat eens Tartaria geweest was, zouden zijn.

Ik zat met interesse naar de foto’s te kijken en er vielen mij zaken op welke voorheen aan mijn aandacht ontsnapt zouden zijn. Ik zag foto’s van oude gebouwen, monumenten waarop wellicht een soort antennes waren aangebracht, antennes – met een vraagteken – om te putten uit de vrije energie die voor ons als mens in feite altijd al beschikbaar was en is. En misschien is daar in een recent verleden ook in grote mate gebruik van gemaakt, dat weet ik niet, maar ik vond de aanwezigheid van die sprieten, zo noem ik het maar, in ieder geval opmerkelijk en ik besefte tegelijkertijd dat het heel goed mogelijk is dat sommige gebouwen ook in onze huidige samenleving al lang van die energie gebruik maken. Alleen wij, de mens weten van niets.

Al kijkend bleef er nog iets bij me hangen en dat was de vraag die ik mezelf stelde: “Is het waar, dat wij ook in Nederland een of twee eeuwen geleden deel uit maakten van een grote beschaving die wellicht verder gevorderd was dan waar we nu staan?” Alles oogde immers zo rijk.

We hebben de afgelopen tijd kunnen ontdekken hoe snel bepaalde waarheden in korte tijd gewijzigd kunnen worden. Ook in het lesmateriaal van de schoolkinderen was immers binnen de kortste keren het hele C. verhaal opgenomen, dus hoeveel van onze “werkelijke” geschiedenis is niet op deze manier uit zijn verband of het menselijk zicht gehaald.

Wat mij op die foto’s verder ook opviel, waren een prachtig kerkorgel met prachtig houtsnijwerk en gebouwen rijkelijk voorzien van ornamenten, monumenten met prachtige beelden en versieringen en op dat moment besefte ik “Waar zijn onze ambachtslieden gebleven? Waar zijn onze schilders en beeldhouwers gebleven? Zijn ze er nog?

En tegelijkertijd bleef er die vraag: Klopt dit? Hoe weet ik dat dit klopt? Daarbij verschoven mijn gedachten naar de huidige realiteit en dan ook het woord “realiteit” weer tussen aanhalingstekens, immers realiteit is altijd gebaseerd op innerlijke waarheid.

De berichten die we via de oude media tot ons krijgen, de berichten die we via de nieuwe media tot ons krijgen. Hoe waar zijn ze? Dat heb ik van de week al aangehaald, immers ook in de nieuwe vrije media worden met enige regelmaat de berichten lichtelijk aangedikt danwel gemanipuleerd. Hoeveel werkelijkheidsgehalte en betrouwbaarheidsgehalte hebben die berichten nu werkelijk? En dan vermijd ik hier nog maar even de woorden: “Dit alles is een illusie”.

Vanaf dat moment besefte ik dat het voor mij geen enkele zin meer heeft om nog enig bericht te volgen. Soms deed ik dat nog wel eens en was er een enkele pagina waar ik af en toe nog even om het hoekje keek. Het is voorbij, voltooid verleden tijd. Ik heb die keuze gemaakt, ik mag dit alles loslaten, laten voor wat het is, omdat ik toch niet weet wat waar is en het ver van wat zich in mijn eigen leven afspeelt staat.

Het is voorbij maar dat betekent wel dat ik nog maar één kant uit kan gaan, er is immers niets meer in de buitenwereld wat ik heb te volgen, waar ik iets aan kan ontlenen, misschien vreemd, onwennig, geen enkel houvast meer, maar de weg naar binnen waar ik de laatste weken zo volop mee bezig ben, brengt zoveel rust en in die stilte ontstaat een nieuw weten, vallen er muntjes en misschien is dit ook wel een zo’n muntje wat nu ten diepste bij mij gevallen is.

Daarbij, het brengt zoveel meer. Ik voel mij op geen enkele manier meer gevuld met angst voor datgene wat er gebeurt, angst over zaken waarover ik toch geen controle heb of angst waardoor we mogelijk worden gecontroleerd en al die andere dingen die we als mensheid collectief hebben gecreëerd. Een prachtig angst verhaal dat wel en toch is het angstverhaal niet echt. Het is allemaal een illusie, voortgebracht door de scheppingskracht van veel door angst bevangen mensen.

En natuurlijk kwam er nadat ik de vorige video had geplaatst een vraag, maar Yvonne steken we dan niet onze kop in het zand, doen we dan niet aan struisvogelpolitiek, en dan zeg ik: Nee dat doen we niet. We nemen waar wat er speelt, we kunnen waarnemen wat er speelt, we kunnen waarnemen dat een groot deel van de mensheid en kijk alleen maar eens hier op Facebook, dag in dag uit bezig is met een realiteit van angst, een realiteit die niet langer meer de mijne is, en daar mag en kan ik met mededogen naar kijken. Ik mag kiezen, die vrijheid heb ik en die vrijheid heb jij ook, omdat dat geen deel meer van mijn of misschien ook wel jouw leven te laten zijn.

Er zijn zoveel dingen die hier op aarde spelen, waar we geen deel van uitmaken, dingen die in Afrika spelen, in het verre Oosten spelen, die in Zuid-Amerika spelen, halen we die allemaal ons leven binnen? Nee. Waarom halen we “dit” dan wel ons leven binnen, omdat er ergens in ons nog een laag van angst zit, angst voor overheersing, angst voor tekort, angst dat we ons geld kwijtraken. Maar je kunt ook kiezen – wat ik nu gedaan heb – om in volle vertrouwen te leven.

Ik heb geen voorraad in huis, ik beleg niet in goud of zilver, want ik weet, ik besef dat zolang ik verbonden ben met source, de goddelijke bron in mijzelf, dat er altijd voeding voor mij beschikbaar zal zijn, dat er altijd geld – voor zolang dat nog bestaat – zal zijn, dat er altijd al datgene zal zijn wat ik nodig heb, en dat komt alleen beschikbaar als ik in de verbinding met source, de Goddelijk bron in mijzelf ben en blijf.

Dus ik kan de wereld waarnemen waar die is, waar ze staat, maar ik kan ook in mijn Zelf reiken, naar binnen uitreiken en vertrouwen. Vertrouwen dat alles goed is en dat brengt een ontiegelijke rust, dat kan ik je verzekeren, dat brengt stilte en ja, het brengt geen uitputting meer, dus dat is werkelijk hemels.
De vraag of de buitenwereld onveilig of onbetrouwbaar is, hangt of staat met wie jij in werkelijkheid bent, om het aan te duiden noem ik het maar even: mens of bron.

Geloof niet alles wat je denkt, geloof niet alles wat je leest, elke gedachte die daaruit voortvloeit is onschadelijk, tenzij je die gedachte, dat wat je leest, gelooft, maar weet en besef dat die gedachte altijd verband houdt met angst. Als jij dergelijke gedachten gelooft, dan ontstaat er een gehechtheid en een identificatie en een fundament dat jouw lijden veroorzaakt. Jij bent de Schepper.

Zie hoe alles wordt gemanifesteerd, denk erover na. Gedachten zullen komen. Houd van wat je denkt, dat mag allemaal, maar kom nooit in de verleiding om deze gedachten te geloven. Stel al je negatieve gedachten in vraag en laat ze. Ze laten jou dan los. Jij laat ze niet los, maar ze laten jou los, want als jij ze in twijfel trekt, zodra jij ze in twijfel trekt op basis van de waarheid van wie jij bent, dan hebben je gedachten niets om zich aan vast te houden, omdat er geen identificatie in de vorm is, want jij zit in Bron, jij zij zit in de waarheid van wie je bent en wanneer je dat doet, wordt dat jouw waarheid. Stop met ze te geloven, erin te geloven.

Geloof de illusie niet en heb vertrouwen!

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van deze blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog / doorgevingen te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne ❤

NB: Uitgewerkte tekst van mijn video met dezelfde naam:
https://theessenceoflifemysteryschool.com/videos/

Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven