Er wordt mij iets aangedaan

Dit levensaspect kent meerdere benaderingswijzen.

Allereerst is het zinvol om te beseffen dat wij als ziel – afgedaald in de zwaarte van de dualiteit – gedurende vele levens de rollen van dader en slachtoffer in alle aspecten ten opzichte van elkaar hebben uitgespeeld, dus ervaren.

Hierdoor hebben we vele wonden opgelopen, die we nu nog steeds met ons meedragen.

Menige ziel heeft om deze reden in dit leven “rottige” familielijnen uitgekozen om uit te zuiveren, om licht te brengen in traumaʾs en pijnplekken.

Het begrip karma dient derhalve in mijn optiek vervangen te worden door de bewuste keuze van de ziel.

Het gaat er dus niet om dat je in dit leven iets verdient hebt, maar dat de ziel je iets wil laten zien.

Daarbij is het ook nog eens zo dat we als mens elke situatie waar we in belanden interpreteren. Dit doen we op basis van onze persoonlijkheid.

Dit betekent bijv. dat wanneer je als kind niet gezien bent of zelfs afgewezen je later in je leven elke situatie waar je in belandt zo goed als zeker zult interpreteren op basis van de oude wond van de onzichtbaarheid of afwijzing. Zolang die oude wond niet zichtbaar / gevoeld wordt, ga je bijv. aandacht trekken of proberen de pijn op het bord van de ander te leggen.

Op deze manier tracht het leven ons voortdurend iets over onszelf te leren, waarbij we op elk moment een keuze hebben. Zolang we dit niet begrijpen herhaalt het zich.

Uiteindelijk gaat het erom dat we de lessen leren die we elkaar geven / schenken en beseffen dat de ander – ieder individu – een stukje van onszelf is.

Je kunt niet langer zeggen dat er geen ander is, maar tegelijkertijd de ander dwingen om aan zichzelf te werken, omdat jij ergens last van hebt.

Dus als je ergens in de relatie met de ander nog een “ongezond” stuk MEENT waar te nemen, vraag dan niet aan de ander om dit op te lossen. Dit kan de ander helemaal niet, want het is jouw creatie.

Merendeels gaat het er alleen maar om dat we onze eigen kracht – vanuit de grootsheid van de ziel die we allen zijn – weer volledig in eigen beheer nemen.

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne

.
Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven