Ga zitten en kom tot rust…

Ken en onderzoek je je overtuigingen, want overtuigingen in jouw en mijn wereld hebben altijd met daarbuiten te maken. Dus doe onderzoek en wees terwijl je zit en onderzoekt, tegelijkertijd bereid om te kijken en te zien door de ogen van degene die je werkelijk bent.

En terwijl je nu toch aan het onderzoeken gaat. Ken je, weet je wat jouw ware verlangen is? Welk verlangen heeft de Goddelijke Bron, de Schepper in jouw hart geplaatst? En welke overtuigingen houden je van de realisatie van dat verlangen weg?
Het zijn veelal overtuigingen die een beloning in zich dragen, maar je hierdoor wel tegelijkertijd van dit diepe verlangen in jezelf weghouden en ik kom zo nog met een voorbeeld. Wat zijn die verborgen overtuigingen die je allemaal nog met je meedraagt?

Het oorspronkelijke en meestal ondergesneeuwd geraakte en verborgen liggende verlangen in de wens van je hart, wordt zo vaak overschreven door de menselijke wens, omdat je – gebaseerd op wat je gelooft – dit oorspronkelijke verlangen hebt veranderd.

Er is sowieso altijd een oorspronkelijk verlangen, een oorspronkelijke overtuiging en dat is Bron’s geloof in jou, hoe jij wordt gezien door de schepper, hoe jij bekend staat in de schepper, en onder dat hartsverlangen in dat oorspronkelijk verlangen is er nog een ander verborgen geloof.

“Ik geloof niet dat ik Gods verlangen voor mij waard ben.” Gods verlangen is datgene wat in je wordt uitgesproken, waarvan je weet dat het waar is, maar de wereld weerspiegelt het niet, en dus bevind je je op een voortdurende zoektocht om dat te krijgen. En een van de voornaamste redenen waarom dit verlangen, dit oorspronkelijke verlangen, niet tot bestaan komt, is omdat je ontkent wat de Schepper voor jou verlangt, omdat je het gevoel hebt dat je het niet waard bent om het te ontvangen.

God’s geloof in ons, hoe we in waarheid worden gekend en gezien, ligt onder elk verlangen en is het enig ware verlangen voor jou. Dus dit, dit is waarom we worden uitgenodigd om te onderzoeken wat we geloven dat waar is ten opzichte van wat werkelijk waar is.

En als we kiezen voor wat waar is boven wat we denken dat waar is, dan beginnen we alles wat daar tegenin gaat te ervaren. Daarmee komt van alles naar boven wat gezien wil worden.

Stel dat je als mens een moeilijke, een lastige levenssituatie, hebt meegemaakt. En dan heb ik het even over een echt moeilijke en lastige levenssituatie. Je hebt misschien kanker gehad of zeker ook niet gemakkelijk een partner of een kind aan zelfdoding verloren. Dan ligt het voor de hand dat er een overtuiging in je kan postvatten wie er met een dergelijke rugzak een relatie met je zou willen hebben vanwege wat je allemaal hebt meegemaakt of wie een baan voor je beschikbaar heeft? Een ander zou die bagage immers toch niet in zijn/haar leven willen hebben, toch?

Zo hebben we allemaal van dergelijke overtuigingen over relaties en verhalen over relaties, en toch weet je, voel je dat het waar is, dat het de wens van de schepper is dat je niet alleen loopt en dat de schepper iemand voor je heeft die er voor je is, zelfs al voor je heeft gekozen, dus ligt er een overtuiging in jou dat het verlangen van de schepper voor jou blokkeert? En hier ligt dus een uitnodiging om te onderzoeken.

Hoe leef je dus vanuit je eigen menselijke overtuigingen in directe oppositie met het ontvangen van God’s verlangens voor jou. Dit is het moment dat je kunt besluiten om al je eigen verlangens op te geven om de verlangens van de Schepper in jezelf te leren kennen, omdat deze verlangens perfect zijn, omdat deze verlangens zullen worden vervuld, omdat … maar jij twijfelt, immers die ander, die baan, dat verlangen is nog niet verschenen. Het zou een leugen kunnen zijn. Toch?

Niet zichtbaar in het fysieke is ontkennen dat die ander of die baan of wat dan ook al niet bij je is. En daarom zal Bron tegen je zeggen: “Blijf zitten, blijf in het hier en nu.”
En wellicht herken je de momenten, menig moment dat je jezelf afvroeg: “Maar waar is degene die of datgene wat Bron voor mij heeft?” En wellicht zou je dan gehoord kunnen hebben: “Nou, je staat op het punt om elkaar te ontmoeten, maar je viel uit de dimensie van waar die ander is”.
“Wat bedoelt u Bron met ik viel uit de dimensie waar de ander is?. Maar wat Bron wilde dat je begreep, is dat degene die /datgene wat voor ons bedoeld is in deze dimensie van waarheid is. Dus je moet blijven zitten om ze of het te ontmoeten.

Dus zolang je druk bezig blijft met om je heen te kijken waar die ander blijft of je bezoekt een van de vele datingsites, dan heb je een wereldbeeld van hoe het gaat gebeuren en probeer je vanuit dat oogpunt een ontmoeting te creëren, maar …dan val je wel uit de dimensie waar de ander is. Echter als je blijft zitten, dan blijf je in het veld waar hij/zij is, waar je van binnen naar de synchrone locatie, tijd en plaats wordt bewogen om die ontmoeting te laten gebeuren. En zo geldt het voor alle dingen die de Schepper voor jou, voor ons, in gedachten heeft.

We zijn het nog zo ongewoon. Zolang we zelf nog de controle nemen, zijn we, bewegen we ons in de wereld en zullen we het niet weten, zullen we het niet zien. Dan ben ik in deze dimensie op zoek naar de ander of welk verlangen Bron ook in mijn hart heeft geplaatst en ondertussen loopt de ander simpelweg langs mij heen en kan ik hem /haar niet zien en de ander kan mij of jou niet zien, omdat de frequenties niet op één lijn liggen. We zullen elkaar niet herkennen, twee verschillende trillingsvelden.

Zo ook als je innerlijk hoort om verder te gaan of weg te gaan uit een laagfrequente relatie, omdat het je vasthoudt aan een lagere dimensie.

Wees bereid om naar alle dingen te kijken. Waar zit je, blijf in het hier en nu in/bij alles wat je doet? In een relatie blijven die niet in overeenstemming met je is, zal inspanning vergen en er zullen steeds uitdagingen en moeilijkheden in die ervaring zijn, omdat je nog steeds de relatie van jouw keuze aangaat in plaats van wat de spirit als jij, het verlangen van je hart, al voor je heeft gekozen, en omdat relaties in onze wereld dat verlangen vaak niet weerspiegelen, hebben we het vermogen verloren om te geloven dat het mogelijk is, wat ook een overtuiging is die ons buiten het ervaren van ons verlangen houdt.

Zie je hoe ingewikkeld we alles hebben gemaakt? Alles wat je gelooft, wordt jouw realiteit. En dan komt er nog een vraag naar boven. Als je verlangen wordt vervuld, met andere woorden als Bron je deze mooie relatie geeft of die uitzinnige baan, wat is dan het waargenomen ongewenste dat in je gedachten opkomt?

“Ja, het gaat zo niet gebeuren. Het gebeurt nooit. Ik ken niet veel mensen die dat ook hebben meegemaakt, dat ze deze overvloedige, aantrekkelijke partner hebben ontmoet die weet, die in het hier en nu verblijft en met volle teugen het leven leeft en het leven tot bestaan droomt. Ja, ik heb er nog geen ontmoet, waarschijnlijk bestaat hij niet.” Ik bedoel, we doen dit allemaal zo en dit is slechts één voorbeeld van de manier waarop we deze dingen doen.

Dus wat gebeurt er als het wel wordt vervuld? “Nou, als hij in overvloed leeft en hij/zij is connected in Bron, dan kan hij/zij met mij naar Afrika gaan en daar 20 jaar leven en dan kan ik mijn huis verkopen, alles wat ik heb verkopen. In een slechte economie?”

Dus welke waargenomen ongewenste gedachten komen er in je op en staan haaks op de droom die de Schepper voor jou heeft? Ze houden jezelf buiten het ontvangen ervan? We houden onszelf buiten het ontvangen ervan door al die overtuigingen!

Lief mens, ik hoop dat ik je wat woorden heb gegeven om op te reflecteren. Het is aan jou om er al of niet mee aan de slag te gaan. Het vraagt een factor tijd, tijd voor je Zelf. Ik wens je mooie bespiegelingen en inzichten toe.
En vergeet niet: de droom die de Schepper voor jou heeft, is de allermooiste!

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van deze blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog / doorgevingen te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne ❤

NB: Uitgewerkte tekst van mijn video met dezelfde naam:
https://theessenceoflifemysteryschool.com/videos/

Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven