Ga naar binnen

Waar de chaos in de wereld met de dag groter wordt, kunnen we in feite nog maar één kant op en dat is de weg naar binnen. We kunnen nergens ons houvast meer vinden, alleen maar binnen. En het is ook alleen vanuit die plek dat een nieuwe realiteit kan ontstaan. Niet van buitenaf. Zolang we wachten, gebeurt er niets.

Alles, al het nieuwe ontstaat van binnenuit en met de dag besef ik me dat meer. Dus weet dat wat je ook gelooft, jouw realiteit wordt. Daarom is het zo belangrijk dat we blijven zitten en in het hier en nu verblijven; dat we naar binnen gaan, zodat we het bewustzijn ontwikkelen van wie we werkelijk zijn; zodat we dit bewustzijn leren kennen en erin vertrouwen. Maar dat we daarbij wel al onze menselijke houvasten daarvoor dienen los te laten.

I AM THAT I AM. Dit is waar we naar toe gaan, naar dit bewustzijn, zodat jij, ook jij je kunt afstemmen op de verlangens van wat voor jou in de Schepping al is geschreven. Het is alsof je dan gewoon het script van het stuk volgt met als enorme bijkomstigheid dat het geen moeite kost. Je speelt gewoon je rol, jouw rol, in het Geheel. De rol waarin Bron je ziet en tegelijkertijd zal alles worden gedaan.

Dit gaat terug naar wie je in essentie bent: alle aspecten van de Schepper, alle kenmerken van de Schepper. Je bent een deel van die Alomtegenwoordigheid, Almachtig, ongebonden, grenzeloos, tijdloos, oneindig, overvloedig. Je bent alle dingen: je bent geliefd, je bent vrede, je bent Alles wat volgt op I AM, wat I AM beschrijft. En ik zeg: je bent vrede, dus waar je geen vrede ervaart, wordt gevraagd om naar binnen te gaan en je innerlijke vrede te zoeken.

De Schepper is wie je in waarheid bent en is je meet-platform ten opzichte van elke overtuiging die je geloofd hebt waar te zijn, waarvan je weet dat deze niet waar is in de Schepper die je bent.

Laten we op het menselijk uitdrukkingsniveau weer een voorbeeld nemen, want voor veel mensen werken voorbeelden nog altijd het allerbeste. Hoewel elk voorbeeld ook natuurlijk zijn of haar beperking weer in zich kent, waardoor anderen zaken buiten beeld blijven, niet in beeld verschijnen. Maar goed laten we een voorbeeld nemen:
je weet dat je overvloed bent of in ieder geval wordt gezegd dat je overvloed bent, maar op je bankrekening staat slechts €100, dus je ervaart geen overvloed óf je ervaart overvloed vanwege een substantieel bedrag op je bankrekening, maar zegt: “Ik moet wel zuinig op dit geld zijn en het goed bewaren”, hetgeen in feite ook een gebrek aan overvloedmentaliteit is. Dus we kunnen dit gebrek aan beide kanten van de medaille creëren.

Er is geen gebrek in de oneindige I AM. Je kunt met zoveel dingen gezegend zijn en toch gebrek hebben en daarom wordt ook in zijn algemeenheid gezegd: Wees dankbaar voor de dingen die je hebt.

Dus we mogen alles onder ogen zien wat in strijd is met wat werkelijk waar is. God’s droom over jou is waar, jouw droom over jezelf niet. Kijk ernaar, wanneer het ego zegt, wanneer het ego om het hardst roept: “Nou, wacht even, wacht even, ik ben gemaakt om behoorlijk goed te zijn niet waar. Ik heb dit, ik heb dat. Oké. Nou en ik had dat probleem, maar ik heb het overwonnen.”

Kijk ernaar, kijk naar al deze geloofsstructuren rond je identiteit in menselijke vorm, immers ze zijn allemaal waar in jouw wereldcreatie van jou, maar ze zijn echter niet waar in de waarheid van wie je bent en dan is het best voorspelbaar dat de mind een beetje in de war raakt en die roept dan zoiets: “Wacht even, wachten even, wat is hier aan de hand? Ik voel me unseated van wie ik als mezelf ken. Geweldig!

Laat wie je hebt gecreëerd om in jouw wereld te zijn verdwijnen en ontdek dan hoe het leven werkelijk voor je is: God’s kijk, God’s mind, omdat de Schepper altijd aan je denkt, altijd een droom van jouw droomt die perfect is en vloeibaar is en dat is de flow en in de menselijke ervaring proberen we die flow dan te vinden, flow te creëren en in de flow te blijven en ik moet wel een blokkade hebben, want ik ben niet in de flow.

Er is maar één Flow. Eén flow namelijk de stroom van God, de stroom van de Schepper voor ieder van ons en die flow stroomt, is zonder moeite, zonder inspanningen.

Zolang je nog streeft, wilt, nodig hebt, hoopt, ben je in de wereldse creatie van afgescheidenheid van de waarheid van wie je bent, van God’s droom over jou. Bron zal zichzelf nooit ontkennen, nooit verloochenen.

Zoveel waargenomen verborgen gedachten en overtuigingen waarom “het” niet kan gebeuren. We hebben wel duizenden jaar aan redenen waarom God’s droom niet waar is voor ons, omdat we zoveel hebben geleden.
God heeft al dit lijden geschapen toch? Hij heeft het laten gebeuren toch? Nee, jij, ik, wij zijn de God die al dit lijden schiep en jij, ik, wij hadden de keuze om niet te lijden, terwijl we bleven zitten.

Dus weet je wat God’s verlangen voor jou is of zelfs in meervoud wat God’s verlangens voor je zijn? Verlangens wachtend om te worden vervuld en ervaren en uitgedrukt in jouw ervaring. Verlangens wachtend totdat jij alle gedachten ten aanzien van de ontkenning van God’s droom voor jou hebt verwijderd?

Het is die stille zachte stem die je in jezelf hoort en voelt of beloften die hebt ontvangen toen je door moeilijke situaties ging, die nog niet gemanifesteerd zijn, waarvan je weet dat het waar is, maar alles in de wereld om je heen laat niet zien dat het gebeurt, dan worstelen we met het gevoel dat God ons deze belofte die we in ons voelen heeft ontzegd.

Opruimen wil zeggen: Je weet hoe je een huis gaat bouwen op een nieuw stuk land. Je moet de bomen verwijderen, de rotsen verwijderen, je moet in de aarde graven om de fundering van het huis te storten en dan kan het huis tot leven worden gewekt. Dan kan de droom tot leven worden gewekt.

Dus als je van binnen weet dat er een grote droom is, dat je de fluistering van de Schepper in je hebt gehoord, dat je deze kent, maar je ziet niet hoe dat mogelijk is, vraag dan: “Hoe?” Vraag de Schepper dan: “U heeft mij deze droom gegeven, ik heb het bewustzijn van deze droom en ik ga niet proberen deze droom van u te creëren. Bereid mij voor om uw droom te ontvangen, dat ik zal weten dat deze hier en nu voor mij beschikbaar is”.

En begrijp dan dat deze dromen, de dromen van de Schepper niet zullen worden uitgedrukt in de lagere wereld en dit is de reden waarom je gevraagd wordt, waarom je opgedragen wordt om op je stoel te blijven zitten, want alle dromen die door de oneindige in jouw hart zijn geplaatst zullen en kunnen alleen daar worden vervuld.

Nogmaals, er is maar één weg en dat is de weg naar binnen. Los van alle houvasten die we nog menen te moeten grijpen. De stilte van jouw hart dat is de plek om te zijn.
BE SEATED.

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van deze blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog / doorgevingen te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne ❤

NB: Uitgewerkte tekst van mijn video met dezelfde naam:
https://theessenceoflifemysteryschool.com/videos/

Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven