Gewaar zijn

Er was een tijd dat je baadde in licht en plezier had in de eenvoudigste dingen… namelijk je babytijd.

In je babytijd staarde je nog met grote ogen intens naar alle vormen en kleuren waar je oog op viel. Toen je over het kleed kroop waar je ouders je op hadden neergezet, raakten je handjes  niet alleen het kleed aan, maar het kleed raakte ook jou aan. Alles was nog licht en levend.
Wanneer je een lepel in je hand werd gestopt om zelf je eerste hapjes te gaan eten, sloeg je er verrukt mee op je bordje of het plateau van je kinderstoel. Je schreeuwde het uit in opperste gelukzaligheid.
Wanneer je werd opgetild, kraaide je van plezier en je kleine lijfje ontspande zich gedompeld in je moeders geur en jouw lichaam tegen het hare.
Je was vervuld van intens geluk.

Elke baby leeft in een paradijstuin vol licht waar alles nog direct wordt ervaren zonder de storing van ook maar een enkele gedachte.
De “zondeval” vindt plaats op het moment dat je begint te denken en je een weter en naamgever wordt. De geboorte van het denken houdt tegelijkertijd het sterven van de zintuiglijke gewaarwording in.

Jezus heeft ooit gezegd dat je weer als een klein kind moet worden om het Koninkrijk der Hemelen binnen te kunnen gaan.

Wanneer je een kas of een tuincentrum zou binnen gaan, dan zou je dit als baby allemaal hebben opgenomen met je ogen, oren en tastzin.
Nu heb je voor alles namen en categorieën…dat is mooi, dat is lelijk, dat is goed en dat is slecht, een tafel, stoel. huis, bloem, plant, kat, hond, de zonsondergang en -opkomst, de maan, sterren en planeten.
Alles in je bestaan bestaat alleen nog maar uit namen. Alles zie je alleen nog maar door een sluier van geassocieerde begrippen die geprojecteerd liggen over een rechtstreeks, eenvoudig gewaarzijn. Een gewaarzijn dat gevangen zit onder je gedachtenwereld.

Het is tijd om weer gevoeliger te worden, zodat we ook weer kunnen waarnemen wanneer we uit balans zijn en dreigen tot ziekte te ver-vallen.
Oefen je daarom elke dag een beetje meer in het verfijnen van je zintuigen. Niet alleen je lichaam zal je er intens dankbaar voor zijn, maar door meer te voelen, ga je ook weer genieten van zelfs de eenvoudigste dingen in het leven.

Volledige aandacht brengt plezier en de enige investering is discipline en beoefening.   

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne

Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven