Ontmoetingen

Als een mens in de ontmoeting met de ander gaat, dan neemt hij/zij ook zijn beschermingslaagjes daarin mee. Voor een deel weet je dat van jezelf. “Hoe ver ga ik? Geef ik mijzelf niet te snel bloot?” Maar ook… “Hoe sier ik mijzelf op?” en… “Doet deze ontmoeting mij goed?”
Immers onze ontmoetingen moeten toch wel en vooral gericht zijn op welbevinden. Dat is de eis die we aan onze ontmoetingen stellen.
Is er geen welbevinden dan trekken we ons – als het ook maar enigszins kan –  uit de ontmoeting terug.

Onze ontmoetingen moeten positief zijn en zijn ze dit niet dan gaan we deze maar liever uit de weg.

Maar elke ontmoeting leert je ook iets. Kijk maar eens terug naar de ontmoetingen die je achter je hebt liggen en kijk wat deze je aan ervaring gebracht hebben. Als je ervan geleerd hebt, dan zul je onderkennen dat de ontmoetingen die erop volgden telkens iets meer inhielden dan de vorige.
Je inzicht is immers gegroeid, je wijsheid, je ge-weten.

Heb je er niets van geleerd of niet genoeg van geleerd, dan herhaalt het patroon van de ontmoeting zich en moet het “opnieuw gedaan worden”.

En ja tussen al dat geleer uit onze ontmoetingen zijn er ook van die onverwachte momenten… momenten van geluk, tijden waarin de zon schijnt. Allemaal aanmoedigingen om verder te gaan op je Pad.

Als je terug kijkt, dan onderken je dat je leven één immense opgaande lijn is. Bij elke ontmoeting heb je een stuk van jezelf in de ander ontdekt, heb je jezelf weer een stukje beter leren kennen.
Je krijgt steeds meer helderheid over wie jij nu werkelijk bent. Dat zijn grote sprongen.

Naarmate je groeit, groeit ook de liefde, des te meer raakpunten of raakvlakken jij met liefde hebt. Iemand met een kleine of smalle persoonlijkheid kan slechts op enkele punten door de onderstroom van liefde worden aangeraakt. Eigenlijk heeft diegene de bescherming nog heel hard nodig.
Maar iemand die uitgegroeid is, zich laat uitgroeien staat als een krachtige boom, waarvan de wortels diep in de grond reiken.

Zo helpt liefde de mens te vormen… door het aangaan van steeds meer ontmoetingen en zo worden we ook steeds gevoeliger voor het doel van al deze ontmoetingen.

En dat doel heet VERBINDING.

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne

Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven