Je bent niet alleen – Maak opnieuw verbinding met de universele tijd

Ik houd ervan om naar de nachtelijke hemel te kijken. Het herinnert mij er altijd aan dat ik niet alleen ben. Dat er altijd “iemand” van boven op mij hier beneden neerkijkt. Zelfs op een bewolkte dag zoek ik de zon en de maan die zich daar achter de wolken verbergen.

In dezelfde betekenis zou je kunnen zeggen “God kijkt naar je”. Dus als ik me eenzaam, ontmoedigd of verkeerd begrepen voel, dan kijk ik altijd naar de lucht om eraan te worden herinnerd dat ik niet alleen ben. Het is een overweldigend gevoel.

Als jij hetzelfde voelt, dan zou ik je willen aanmoedigen om even de tijd te nemen om je verbinding met het Universum te voelen. We weten al dat er zoveel sterren, planeten en galaxies zijn. Veel meer dan onze voorouders wisten. Dus de gedachte van “Ik ben niet alleen” is voor ons een stuk reëler.

Je zou hetzelfde kunnen doen met de vele andere wezens hier op deze Aarde, zoals: de bomen, bloemen, kruiden, stenen, vogels etc. Het is altijd bijzonder om zelfs bloemen te zien groeien vanuit de barsten in het beton in het midden van een stad. Het is verbazingwekkend om hun levensenergie te aanschouwen en zelfs te voelen.
Sommige wetenschappers hebben al bewezen dat planten reageren op wat we zeggen of op muziek / geluid! Alles wat ik hiervoor benoem zijn levende wezens met bewustzijn.

Wanneer we ons meer bewust worden / zijn van alle levende wezens in de natuur én het Universum, dan zullen we ons sterker en meer gezien voelen. Het bewustzijn verbindt ons opnieuw met het grotere plan van het leven waar we al deel van uitmaken.
Het is juist doordat de mind van de mensen het zo druk heeft en altijd gevuld is met de “menselijke wereld” of de “IK-wereld” dat we afgesneden zijn geraakt van de grenzeloze bron van levensenergie die de natuur en het Universum ons altijd een eeuwigdurend verschaffen.

Dat is een van de redenen waarom we ons zo uitgeput voelen wanneer we ons “eenzaam” voelen en denken dat we het helemaal alleen moeten doen. Maar de waarheid is dat we het nooit alleen hoeven te doen, omdat we altijd deel uitmaken van het geheel. We zijn nooit afgesneden van dit Universele Levenskracht Energieveld!
Dit is de reden waarom we in de leringen van de Ancient Mystery Schools  zeggen: “Wij zijn eeuwige wezens. Wij zijn eeuwig zijn”.

We leven niet alleen in het “opgelegde schema” van menselijke tijd, maar we nemen ook deel in de cyclus van de natuur en het Universum. Ruim een maand geleden heeft de Universele Klok haar wijzer verplaatst om ons te laten weten dat er weer een kwartaal is verstreken en dat we ons naar het midden van de lente bewegen.

Gaat het snel of langzaam voor jou? Hoe gaat het met jouw tijd op de verschillende gebieden van jouw leven? De innerlijke tijd van iedereen beweegt anders. Het is goed om eraan herinnerd te worden waar we elk kwartaal van het jaar zijn en synchroon te lopen met de Klokken van de Natuur en het Universum.

Met de universele klok wordt één menselijk jaar in 4 verdeeld:

* Lente – LUCHT – Tijd om een ​​zaadje te planten en te verzorgen, te laten groeien.
* Zomer- VUUR – Tijd van snoeien en verfijnen.
* Herfst – WATER – Tijdstip van oogsten en schoonmaken.
* Winter – AARDE – Tijd van om de balans op te maken en introspectie, voorbereiding op de volgende cyclus

Elk dag van het jaar nodigt ons uit om even stil te staan ​​en te evalueren hoe het met ons gaat. We kunnen deze universele tijd met de goden / godinnen, de engelen, de deva’s en alle wezens op deze aarde en daarbuiten vieren. In het besef dat het een geschenk is om af te stemmen op de juiste toon in de symfonie van God die wij, de natuur en het Universum allemaal spelen.

Alles is in één lijn. We kunnen elk moment in dankbaarheid wijden aan alles wat ons in staat stelt hier te zijn en te genieten van de ervaring genaamd Fysiek Leven. Het is de Goddelijke Timing die ons allemaal opnieuw verbindt met het Universele Energieveld. Dat alle elementen en de elementalen insluit die de basis vormen van ons fysieke bestaan en onze lichamelijkheid.

Zoals de seizoenen worden weergegeven met het cijfer 4, zo zijn de elementen dat ook: aarde, water, lucht, vuur. Deze elementen zijn zeer belangrijke bouwstenen om onze fysieke manifestatie te creëren. En elke Magie bevat het werk met die 4 Elementen.

Met andere woorden, door met de 4 verschillende mijlpalen van het jaar te werken, kunnen we met de verschillende elementen werken om onze creatie te voltooien. Je kunt bijvoorbeeld je plannen bekijken en deze in de 4 categorieën verdelen en ernaar verwijzen als seizoenen, elementen of richtingen enz. Dan kun je misschien het hele plaatje of een ander gezichtspunt vastgrijpen om te zien waar je je bevindt en wat er moet gebeuren.

Dus waar sta je? In hoeverre heb je bereikt wat je aan het begin van dit jaar gepland hebt ? Of ga je ervoor kiezen om het beginpunt in deze lente te stellen?
Met welke kalender / tijd je ook verkiest te werken, het is een goede gelegenheid om opnieuw te evalueren hoe het met je gaat en hoe je het vanaf nu wilt doen om je doel te bereiken. Je kunt alles aanpassen wat nodig is, resetten en opnieuw beginnen. Het is de TIJD om je innerlijke klok te synchroniseren met de klok van de natuur en het universum en verder te gaan naar het volgende kwartaal. Stap voor stap bereik je een korte termijndoel en dit ritme verbindt elk punt met een ander en creëert een lijn en vervolgens een vorm. De vorm zal solide en tastbaar zijn op het punt van het 4e kwartaal. Het is een prestatie, zowel op kleinere als op grotere schaal. Daarom is het goed om die 4 kwartalen van het jaar te gebruiken als een punt van her-evaluatie om je intentie te manifesteren. Geniet dus van elk hoofdstuk van de Universele Kalender. Gebruik het als een nieuw begin van het volgende niveau van je creatie.

Last but not least zou ik je ook willen aanmoedigen om je houding opnieuw te evalueren – want ALLES BEGINT BIJ JOU! Het plan zelf, het doel zelf is belangrijk, maar zonder JOU gebeurt er niets echt en is het zinloos. Onthoud alsjeblieft dat JIJ BELANGRIJK BENT, JIJ ERTOE DOET – en er is altijd iemand die over je waakt en je ondersteunt. JE BENT NIET ALLEEN. Je bent een deel van het grote plan, het hele plaatje, de goddelijke orde. Ik geef om je – Wij geven om je. Dat is onze traditie, onze afstamming, dat is … waar we vandaan komen.

Laten we samen evolueren naar het volgende kwartaal van het jaar!

Misschien een goed moment om even bij stil te staan.

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne
Bekijk ook eens onze social media

12 gedachten over “Je bent niet alleen – Maak opnieuw verbinding met de universele tijd”

 1. Els Janssens

  Beste Yvonne, ik heb met veel plezier je blog gelezen, zoals alles wat je schrijft is het superinteressant. Ik weet dat ik niet alleen ben, gisteren heb ik nog hulp gevraagd bij het hoog houden van mijn trilling omdat ik al even minder happy ben. Het heeft onmiddellijk geholpen. Ook verbind ik me regelmatig met de bomen in mijn tuin en met de vogeltjes, dat gaat heel vlot en bezorgt me steeds een blij gevoel. Ik vraag de maan om kracht en sterkte. Met mijn twee honden heb ik altijd een sterke verbinding, een is er voor mij, de ander heeft mijn hulp nodig. Ik weet enkel niet wat ik met mijn relatie aan moet, is het mijn levensles of mag ik het loslaten? Hier krijg ik geen antwoord op.
  Liefs Els

 2. Job Hanegraaff

  Als weer- en wind- mens geniet ik er altijd al van dat we hier in Nederland vier seizoenen hebben.
  Tegelijk heb ik gevoelsmatig nog geen sterke verbinding met de natuur. Niet meegekregen van huis uit. Ben ‘jaloers’ op mensen die praten met bomen, de aarde als moeder ervaren (en dat niet alleen beseffen met het verstand ). Enz…. Mijn plannen in 4 categorieën verdelen, zoals jij zegt, komt nog niet helemaal binnen bijvoorbeeld.
  Maar dat geeft niet. Ik ben al wel een hele tijd met deze dingen bezig.
  Voorbeeld: Ik at geen vlees meer. Wilde ook van vis eten af. Lukte nog niet helemaal.
  De laatste vis-dagen (be-)vielen niet zo goed meer.
  Dat gebeurt dan zomaar.
  Het is zo fijn om te beseffen dat alles ‘in stapjes’ mag, Yvonne.

 3. Rina Schaart

  Hallo Yvonne,
  Allereerst mijn dank voor het geschrevene. Inderdaad heb ik me de laatste tijd alleen gevoeld. Onbegrepen door veel mensen die je dierbaar zijn. Angst voor beslissingen die ze misschien nemen waar jij een andere zienswijze over hebt. Zien ze het niet? Willen ze het niet zien?
  Ik ging naar buiten en stond tussen een aantal bomen. Het voelde rustgevend met een verruimend zicht alsof ik weer in de bioscoop zat met zo ‘n brilletje op genietend van de film Avatar.
  En ik laat los.

 4. Francesca Zijlstra

  Dank Yvonne voor je info over de 4 kwartalen van het jaar, die voor voor mij persoonlijk ook over de 4 leven’s kwartalen gaan.
  En dan je meerdere levens, dat uiteindelijk je kunt oogsten, om door stijgen (incarneren ) naar een geëvolueerd zijn.
  Dit jaar in de winter 2021 was ik in Egypte om daar mijn oude roots te beleven in de tempels en op andere locaties, tot de lente kwam en terug naar mijn leven in Holland.
  Met de bewustwording dat Egypte de oorsprong is van alle levens die ik heb geleefd.
  Wat gaat de lente wereldwijd ons brengen?
  Eenieder is getroffen door een zonnestraal en het wordt vlug winter.

 5. Het is de TIJD om je innerlijke klok te synchroniseren met de klok van de natuur en het universum en verder te gaan naar het volgende kwartaal.

  Dit raak mij alsof we weer de begindagen van de seizoenen moeten eren, vieren en bewust worden van die veranderingen.

  Misschien wel zo belangrijk dan de christelijke feestdagen.

 6. Hoi Yvonne, dank je wel voor je blog???? Wat ik steeds belangrijker vind in deze tijd en dat hoorde ik jou ook wel zeggen, maar voel dat we het met nog veel meer kracht mogen zeggen. Dat alles wat we creëren in ons leven is voor het hoger doel, we zijn allemaal deel van een grotere geheel. Wanneer we daar nog veel meer bewust van worden, stappen uit de slachtoffer rol van lijden en in de rol van leiding in ons leven. Wat mij betreft is dat na al die eeuwen lang in de buitenwereld op zoek naar warmte, liefde, veiligheid, veiligheid en geborgenheid de grootste shift van deze tijd!

  Groetjes, Wendy

 7. Laurie de Bruijn

  Mijn grootste inzicht na dit te lezen is dat we allemaal en niemand uitgezonderd deel zijn van alles en van het grotere goddelijke. Een geheel en we mee moeten deinen op de tijd die het universum ons laat zien en voelen. In de natuur en onszelf elk jaargetijde gebruiken zoals het is bedoeld. Alle elementen zijn er al………Ik weet het maar nu dit te lezen weer even heel erg duidelijk bevestigd. Fijn want ik voel direct de verbinding weer in mij. Dank je wel Yvonne.
  Namasté
  Laurie

 8. Yvonne Welten

  Dit alles is mij bekend, lieve Yvonne. En super dat jij dit op deze manier kenbaar maakt voor een groter publiek. Petje af ❣
  Ik realiseer me ook dat het kosmische plan zooooo groots is, dat het niet met het huidige werelds bewustzijn te vatten is…. maar we zijn onderweg ????

 9. Dank je om dit te delen, Yvonne.
  Ik heb zojuist je blog gelezen en herken het gevoel van me alleen te voelen. Je blog geeft me het inzicht om het niet te eng en te angstig te bekijken.
  Om het ruimer te bekijken en ja ik ben niet alleen. Ik ben al een.
  Ik ga me opnieuw verbinden met universum en de natuur. Het geeft me vertrouwen en ik word er blij en rustig van.
  Hartelijk dank
  Lieve groetjes
  Catherine

 10. Ik heb een groot ontzag voor onze Schepper!
  Vooral in het voorjaar word ik daar enorm bij bepaald als de bomen weer in blad komen, de voorjaarsbloemen hun kopjes boven de grond uitsteken en de vogels weer bedrijvig bezig zijn met het verzamelen van nestmateriaal!
  Het geeft moed en vertrouwen en een innerlijke rust. Het gevoel dat alles goed komt.
  De Lichtwereld laat ons nooit in de steek!

  1. Barbara Jansen

   Hoi Yvonne, wat schrijf je toch helder en begrijpend! Ja we zijn allen een hoewel ik het mij soms niet kan voorstellen als ik sommige mensen ontmoet… Ook ik heb daar een lange weg in gehad, het leven is met vallen en opstaan, zaaien en oogsten. Gelukkig valt mij dat tegenwoordig gemakkelijker, ook door een bepaald ritueel aan te houden en de dag positief te beginnen met meditatie etc. Lieve groet, Barbara

 11. Ik heb dezelfde gevoelens als ik naar de nachtelijke hemel kijk…..dan voel ik de verbondenheid met alles.
  Dat geldt voor alle wezens in de natuur, zelfs onkruid tussen de stenen. Vinden we meestal niet zo mooi of leuk dan een bloem…. moest ik toch even bij stilstaan.
  In het verleden ben ik meer bezig geweest met de 4 seizoenen/elementen en in feite zou ik dat terug op moeten nemen. Je staat meer stil met wat en wanneer je met de dingen bezig bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven