Synchroniciteit…

De wenken van het leven…

Je staat in de rij van een supermarkt. De andere kassa’s lopen sneller door dan die van jou en je besluit over te stappen naar een sneller doorlopende rij en op dat moment stopt juist die kassa. Heb je dit ooit meegemaakt? Wat gebeurt er?

Je hebt de neiging om te denken dat je pech hebt. Maar heeft deze kleine gebeurtenis niet een iets diepere betekenis? Vertelt het leven je niet dat je meer geduld moet hebben?

We hebben de neiging om veel te klagen. We klagen over een simpele wachtrij, het weer, ziek worden, over van alles en nog wat.

Maar feit is dat alles wat je overkomt symbolisch is; je bent hier niet toevallig en dat geldt ook voor de situaties waar je je in het leven voor gesteld weet.

Alles wat er in je leven gebeurt, heeft betekenis. Er schuilt een les in. Om deze reden helpt het interpreteren van symboliek je om je leven beter te begrijpen.

Wanneer je een meer symbolische, en tegelijkertijd minder rationele mentaliteit ontwikkelt, ga je de dialoog aan met het leven. Omdat het leven de hele tijd tegen je praat.

“Synchroniciteit onthult de betekenisvolle verbinding tussen de subjectieve en objectieve wereld” – Carl Jung

Constructief of destructief lijden

Kijk terug en herinner je een uitdagend moment dat je hebt meegemaakt. Heeft het je doen groeien?

Elke pijnlijke situatie die je heeft geholpen om te groeien en belangrijke lessen heeft gebracht, is ongelooflijk waardevol. Dat is constructief lijden.

Echter de gebeurtenissen die je hebt meegemaakt en hebt geloofd dat ze alleen maar pijnlijk waren, die geen lessen voortbrachten en je dus niets geleerd hebben, veranderden in trauma’s. Dat is destructief lijden.

Als je destructief lijden hebt meegemaakt, kun je ervan verzekerd zijn dat het leven je op de een of andere manier weer in een vergelijkbare situatie zal brengen.

Ja, het leven zal je een symbolisch equivalent geven. Omdat je niet hebt geleerd wat je had kunnen leren of misschien lieverd gezegd had moeten leren. Het is als het overdoen van een schooljaar.

Hoewel het ervaren van pijn zeer effectief is voor onze groei, dienen we alle situaties te benutten om van te leren, ook de vreugdevolle.

Wanneer je meer open gaat staan voor de wenken van het leven, de symboliek van het leven, begrijp je het moment en kun je handelen in plaats van op de situatie te reageren. Je bevrijdt jezelf hiermee uit de vecht-of-vlucht-reactiemodus.

Synchroniciteit

Niets gebeurt bij toeval. Alles is synchroniciteit.

Synchroniciteit is een samenloop van omstandigheden die een zekere betekenis aan je leven geeft. Het wordt veroorzaakt door ogenschijnlijk willekeurige gebeurtenissen, die een verandering in je waarneming en richting uitlokken.

“Synchroniciteit is een altijd aanwezige realiteit wie ogen heeft om te zien” – Carl Jung

Causaliteit is eenvoudigweg een opeenvolging van geordende gebeurtenissen. Ik denk bijv. aan een vriendin en bel haar. Die keten van gebeurtenissen ontstond vanuit mij, uit één enkele bron.

Aan de andere kant heeft synchroniciteit te maken met een samenloop van gebeurtenissen die niet dezelfde wortel hebben, maar elkaar door middel van betekenis verbinden. Ik denk bijv. aan een vriendin en op dat moment belt ze mij. Alsof we op een niet-fysieke manier met elkaar verbonden zijn.

Stel dat je op het punt staat een huis te kopen. Je hebt de keuze tussen 2 woningen die je allebei wel aanstaan. Plotseling zie je overal het getal 9 en laat nu net een van die woningen huisnummer 9 zijn. Wat zou jij dan doen?

Synchroniciteit is in feite het vermogen van de mens om een symbolische boodschap uit het Bewustzijnsveld – van God – te vatten.

Deze gebeurtenissen laten ons zien dat toeval niet bestaat, maar eerder een minutieus georkestreerde kosmische orde die ver boven het menselijk begrip ligt.

In het hier en nu zijn

Hoe meer je jezelf toestaat in het huidige moment te zijn, hoe meer synchroniciteiten er in je leven zullen verschijnen.

Het geheim om te profiteren van de school van het leven is om te leren hoe je in het huidige moment kunt zijn, bijv. door middel van mindfulness.

En hoe meer synchroniciteiten er plaats vinden, hoe meer je jezelf zult afvragen of je wel oplettend genoeg bent om de wenken van het leven op te vangen?

Het is aan jou om al dan niet iets met de gedachten uit deze tekst te doen. Je hebt altijd de mogelijkheid om het leven te leiden dat de moeite waard is om te leven. Em misschien houdt dit in dat je je verdiept in de ware zin van het leven en wat de dagelijkse gebeurtenissen je te vertellen hebben, om van die gebeurtenissen te leren, om in dialoog met het leven te gaan, om te evolueren in bewustzijn. Het menselijk leven is van voorbijgaande aard. Het leven zelf is eeuwig in beweging, dus dingen zullen onvermijdelijk veranderen. Je zult mensen ontmoeten, je zult mensen verliezen, je zult dingen overwinnen en je zult dingen verliezen.

Echter we verliezen alleen wat vergankelijk is. Het ware bewustzijn is permanent en het ontwaken is permanent.

Dus laat magie deel van je leven uitmaken.

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne
Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven