Wees het licht… waar je ook komt, waar je ook bent…

In de mondiale lawine van berichten die over ons heen komt met betrekking tot wat er op deze planeet gebeurt, een lawine die ons met regelmaat tot in de kern van ons wezen doet schudden, komt de schaduw tevoorschijn.

Het verborgene openbaart zich. Dit heeft niet alleen betrekking op de wereldwijde politieke, economische en sociale situatie, maar ook op ieder van ons. Hoe we op elk moment reageren, onthult ook onze schaduwen. Dat is zeker niet slecht, immers we kunnen alleen dat vuil opruimen dat we zien én onderkennen. Ieder zal dit begrijpen op basis van zijn/haar eigen bewustzijnsniveau.

Terwijl we ons zorgen maken en met de vingers van onze hand wijzen op de duisternis daarbuiten, de duisternis in anderen, in de politiek, in degenen die we aanvallen omdat ze anders denken dan wij, stoppen we – zolang we blijven wijzen – met het aangaan en het transformeren van datgene wat met onszelf overeenstemt. Onszelf…

Ieder van ons heeft gaven en capaciteiten die het geheel dienen.
Sommigen onder ons hebben een heldere geest en geweldige ideeën, anderen zijn behendig in het vinden van creatieve oplossingen. Sommigen weten hoe ze mens of dier moeten genezen en weer anderen hebben de gave van het schrift of een mate van welsprekendheid. Sommigen houden ervan om zich in groepen te bewegen en anderen geven er weer de voorkeur aan om in hun tuin voor een enkel zaadje te zorgen.

Dit moment in deze turbulente tijd vereist dat ieder van ons zijn/haar eigen unieke geschenk ontdekt en dit ten dienste stelt aan alles en iedereen… Is er iets dat alleen jij te geven hebt?

We dienen de valkuil te vermijden die ons meezuigt in de collectieve illusie dat ons lot in handen van anderen ligt, én niet in die van onszelf. Terwijl we verstrikt raken in opstand, protesteren, elkaar aanvallen en de golf aanwakkeren die angst en lijden veroorzaakt, stoppen we met het enige dat echt revolutionair kan zijn… Bestaan!!! Creëren!!! Om het licht te zijn dat we zijn!

Ongeacht de schaduw die ons omringt, we zijn hier om ons licht te manifesteren!
Immers een enkele brandende kaars doorbreekt al de duisternis.

Als je invloed hebt op het onderwijs, op de zorg, wees dan een licht in het onderwijs of de zorg. Als je ijsjes verkoopt op het strand of broodjes in de stationsrestauratie, steek dan liefde in het bereiden van de ijsjes of broodjes.

Waar je ook bent, doe je best.
Maar stop met het verspillen van je energie aan oordelen, polariseren en aanvallen. Dit lost helemaal niets op. Het versterkt alleen maar de sluier van scheiding en blindheid tussen ons allemaal. Onderken alles wat gebeurt als de laatste poging van de schaduw om ons van onszelf en elkaar te scheiden en ons tegen elkaar uit te spelen.

We hebben samen een enorme macht en alles kan worden getransformeerd als we wijs en moedig genoeg zijn in het doen van het enige dat bij ons past.

Laten we ons niet laten misleiden door alles wat we om ons heen zien.

Adem….
Adem liefde…
Doe je best…
Zet het beste neer van wat jij te geven hebt…

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne
Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven