Thoth, over waarheid, vrije wil, respecteren en emoties

Alles vindt plaats in het juiste moment om de simpele reden dat er geen ander moment is dan het NU.

Wees waakzaam dat wat je in de wereld zet, tijd nodig heeft om te groeien. Net zoals gewassen hun noodzakelijke tijd behoeven om tot volle wasdom te komen.
Een zaadje geplant kun je ook niet in één keer uit de grond trekken. Het vraagt ont-wikkeling. Groei. Het groeien tegen de weerstand van de bodem – aarde – in. Het ontplooien in de warmte van de zon, gekoesterd door de regen die op het zaadje valt.

Aan eenieder is de uitnodiging om je innerlijke rust te bewaren.
Door de veelheid van informatie worden mensen op zichzelf teruggeworpen om hun eigen waarheid te ont-dekken.

Er is geen één waarheid, er is een vele waarheid, welke samen een al-omvattende waarheid teweeg brengen en bewerkstelligen.

Belangrijk in deze tijd is dat mensen naar elkaar leren luisteren, voor elkaar open staan.
Besef dat alle meningen, verhalen van anderen er toe doen en bedoeld zijn om te ont-dekken wie jij bent. Wie jij als mens bent, maar ook als ziel, omdat allen hun eigen unieke taak naar de aarde hebben meegenomen.

Een mens kent een vrije wil. Ook een vrije wil om met de huidige situatie in de wereld om te gaan, om met alles wat op hem of haar afkomt om te gaan.
Op basis van de vrije wil mag een mens keuzes maken.
Het mag nooit zo zijn dat de keuze van de een wordt veroordeeld op grond van de keuze van de ander.

Een van de grote uitdagingen in deze tijd is het respecteren van elkaars anders zijn. Vanuit dit respect kan slechts een nieuwe wereld vorm krijgen.

Een belangrijk aspect is het omgaan met emoties.
Gezien de veelheid van informatie die op jullie afkomt, wordt er innerlijk bij allen de nodige beroering teweeg gebracht. Een beroering aan emoties die veelal gekoppeld zijn aan herinneringen uit eerdere levens, aan herinneringen aan intense ervaringen uit eerdere levens.

Allen hebben geleerd en weten hoe ze met deze innerlijke beroering, deze innerlijke emoties om kunnen gaan. Door contact met emoties te houden kunnen zij uitrazen in het lichaam. Wees de toeschouwer.

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne
~The Essence of Life ~

Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven