Voed jij je lichaam met levende voeding?

Over voeding valt onnoemelijk veel te zeggen. Voeding wordt veel gelinkt aan afvallen. Naar de relatie tussen voeding en gezondheid wordt echter veel minder vaak gekeken.

Laat je lichaam het afweten?

Je voelt je moe en lusteloos. Je hebt misschien al langere tijd te maken met kleine lichamelijke ongemakjes of misschien zelfs wel regelrechte fysieke symptomen die om het hardst om jouw aandacht roepen.
Je bent bij de huisarts geweest of een specialist en hoewel deze medicijnen heeft voorgeschreven, heb je niet het gevoel dat je er op vooruit bent gegaan.
Je kunt je steeds moeilijker tot dingen zetten. Alles wordt je teveel.

Wat zijn de gevolgen als je er niets aan doet?

Je lichaam heeft steeds meer moeite om zich te regenereren. Dat merk je bijvoorbeeld wanneer je steeds vaker zo moe uit bed komt.
Je persoonlijke contacten komen allengs op een lager pitje te staan, want je hebt domweg de puf niet meer en je gaat merken dat emoties zullen gaan opspelen.
Wanhoop, verdriet, frustratie, want je wilt zo graag weer terug naar het leven zoals het was.

Wat kun je er aan gaan doen?

Gezonde voeding ligt primair aan de basis van het in stand van houden van een gezond lichaam.  En als ik het over gezond voeding heb, dan bedoel ik natuurlijke levende voeding – en dan nog het liefst voeding waaraan natuurlijk zonlicht aan te pas is gekomen – en zeker niet de voeding waar onze supermarkten tegenwoordig voor het allergrootste deel mee zijn vol gestouwd. Al die pakjes, zakjes en talloze andere verpakkingen vol met ondefinieerbare mengsels met E-nummers en andere on(be)grijpbare elementen als geur-, kleur- en smaakstoffen, vetten en vooral heel veel suikers.

Zongerijpte voeding

Voedsel heeft naast een chemische samenstelling ook een energetisch aspect De wetenschapper Popp heeft aangetoond dat voedsel energie – biofotonen genaamd (dit kun je zien als kleine energiepakketjes) – uit zonlicht opneemt. Hoe meer lichtenergie er dus in ons voedsel zit, des te “voedzamer” het voor ons lichaam is. Dergelijke voeding voedt ons dus met vitale energie.
Anders gezegd de mens is een lichtwezen, dus per definitie zijn wij ook lichteters. De enige voeding die aan die maatstaven voldoet is de biologisch-dynamische geteelde voeding en zongerijpte vruchten.
Immers waar laad jij jezelf meer op? Wandelend in een zonnetje aan het strand of bij lamplicht met gesloten gordijnen ‘s avonds thuis? Hiermee is, denk ik de vraag beantwoord dat direct zonlicht een absolute meerwaarde boven het licht in onze kassen heeft.

Jij hebt de keuze…

Gezonde voeding is vers, zoveel mogelijk in het zonlicht gegroeid en gerijpt.
Gezonde voeding is natuurlijk en plantaardig, dus alles wat groeit uit de aarde of aan een boom, plant of struik.
Gezonde voeding is bewuste en noodzakelijk keuzes maken om jouw lichaam optimaal te voeden.

En zie ik zag een nieuwe wereld…

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is voor jou de belangrijkste reden is om je voeding te veranderen?

Laat het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen. Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd genomen hebt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In Munay
Yvonne

O ja nog even, ik vind het fijn als je mijn blog wilt delen in jouw netwerk.
Klik hiervoor op de onderstaande knoppen.

Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven