Zo verhoog je jouw frequentie – DANKBAARHEID….

In de levensfilosofie van de Q’ero, dit zijn de directe afstammelingen van de Inca’s die hoog in de Andes van Peru leven, wordt het begrip Ayni gehanteerd. Ayni staat voor wederkerigheid.
Ayni houdt heel kort door de bocht in dat als jij mij vandaag helpt met het werk op het land, ik jou morgen of volgende maand zal helpen met het bouwen van je huis.

In werkelijkheid is Ayni veel meer dan dit, omdat het zich niet beperkt tot het compenseren van eerdere hulp. Een veel bredere definitie van Ayni is de uitwisseling van energie tussen mens, natuur en universum.

Een voorbeeld hiervan zou kunnen zijn dat een boom gevoed wordt door de mens, omdat de mens zuurstof omzet in kooldioxide, wat weer voedsel voor de boom is, die de kooldioxide weer omzet in zuurstof voor de mens om de ademhaling uit te voeren en te overleven.

Een eenvoudige handeling als het besproeien van een boom kan leiden tot een oogst van vruchten als beloning, maar wordt daar niet toe beperkt. Een boom creëert ook schaduw, een wind barrière, een bodemanker en nog veel meer.

Al deze relaties kunnen worden gedefinieerd als ayni, waar uiteindelijk twee partijen wel bij varen.
Een logisch gevolg van ayni is dankbaarheid of misschien is dankbaarheid wel de essentie, dat laat ik in het midden.

Je kunt pas iets nieuws in je leven toelaten, wanneer je er eerst dankbaar voor bent. Wanneer je dankbaar bent, geef je eigenlijk een ultieme gift terug aan het Universum.

In feite ben je al gezegend met zoveel dingen.
Je kunt dankbaar zijn voor het geld waarover je elke maand kunt beschikken, dankbaar dat je te eten hebt, een dak boven je hoofd. Er zijn zoveel mensen voor wie dit niet opgaat.
Je kunt dankbaar zijn dat je gezond bent of zelfs dat je leeft.

Hoe dankbaarder jij bent, hoe meer je leven overspoeld zal worden met giften van het Universum. Dat is een kosmische wetmatigheid.
Er zijn zoveel dingen om dankbaar voor te zijn en het levert je zoveel op.

Er bestaan heel veel boeken die je vertellen hoe je moet mediteren en welke affirmaties je gedurende die meditaties uit kunt spreken. Maar er is één woord dat veel te weinig genoemd wordt, een woord dat misschien wel het aller-machtigst is en dat is het woord “dank u”.

Vanaf de dag dat je de gewoonte aanneemt om dankbaar te zijn, om het woord “dank u” bewust uit te spreken, beschik je over een toverstokje dat in staat is om alles te transformeren.

Niets is belangrijker dan dank te zeggen. En of dit nu aan God is, aan de Great Spirit, aan de Kosmos, dat is aan jou, waar jij je prettig bij voelt. Waar het om gaat, is dat je het met heel je hart zegt, met heel je bezieling.

Hoogste trillingsfrequentie

Wanneer je dankbaar bent, dan zit je op de hoogste trillingsfrequentie. Alles in het universum en natuurlijk ook in deze aardse realiteit bestaat uit energie en uit trillingsfrequenties. En de hoogste frequentie is die van pure liefde en dankbaarheid.

De wet van de aantrekkingskracht is een Universele Wet, die altijd werkt. En deze wet zegt dat wat gelijk is, elkaar aantrekt. Dat wil zeggen, dat wanneer jij dankbaar bent en dus op de hoogste trillingsfrequentie bent, dat je dan ook alle mensen en omstandigheden op die trillingsfrequentie aantrekt.

Wanneer jij dus je droomleven wilt creëren en hiermee als logisch gevolg tegelijkertijd een andere menselijke samenleving, dan is het van belang dat jij je zo vaak mogelijk met die hoogste frequentie van dankbaarheid bezig houdt, zodat je alles in je leven aantrekt, wat je wilt.

Dit gebeurt allemaal wanneer jij dankbaar bent voor wat je nu al hebt. Het Universum kan je niets anders brengen, dan waar jij dankbaar voor bent.

Dus start iedere dag met dankbaar te zijn. Sta ermee op en ga ermee naar bed. Het zal je leven compleet veranderen.

En wil je nu delen hoe jij met de kracht van dankbaarheid aan de slag gaat?
Door te delen, vermenigvuldigen we namelijk de kracht van dankbaarheid!

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne
Bekijk ook eens onze social media

3 gedachten over “Zo verhoog je jouw frequentie – DANKBAARHEID….”

 1. dankbaar voor een teken wat ik kreeg van mijn overleden vader en konijn. dankbaar voor de dag vol met nieuwe ontdekkingen

 2. Dankbaar voor al jouw mooie blogs en teksten op Fb! Deze resoneren enorm 🙏🏻. Via fb op deze pagina gekomen , nu al jouw blogs aan het lezen 😊

 3. Dankbaar voor al die waardevolle inzichten die via de ander of mijn hoger zelf tot mij komen
  de synchronisatie die mij altijd op het juiste moment laat zien en voelen wat op dat moment het juiste is
  Diep diep dankbaar dat nu de sluier voor mij is opgelicht en contact heb met de dierbare die over zijn gegaan, de euforie is met geen pen te beschrijven, zo Magisch ……….
  Zo blij en dankbaar met jou Nieuwsbrieven
  Lieve Groet
  ❤️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven