Hoe de universele wet zich openbaart…

Laten we ons eens kort verdiepen in hoe de universele wet zich openbaart.

Je werkelijkheid, de situaties om je heen en de gebeurtenissen in je leven worden geschapen door de energie van je innerlijk wezen. Dat innerlijk wezen is opgebouwd uit verschillende factoren, waaronder alle gedachten, overtuigingen, gevoelens en daden waar je ooit deel van hebt uitgemaakt. Je innerlijk wezen is sterk of zwak, al naar gelang van hoe je over jezelf denkt en hoe je tegen de aard van energie en de metafysische werkelijkheid aankijkt.

Elke gedachte en ieder gevoel dat je over je leven hebt, hoe onbeduidend misschien ook, draagt bij aan het creëren van de gebeurtenissen die op je af aan het komen zijn. Merk op dat ik “op je af” zeg. Op het stoffelijk vlak accepteren we de illusie dat wij op gebeurtenissen afgaan. We hebben erover wat er volgende week zal gebeuren, of we denken over een geschenk dat binnen enkele dagen zal aankomen, en zo scheppen we een gevoel dat de toekomst voor ons ligt en dat wij ernaartoe aan het gaan zijn.

Feitelijk is de toekomst, metafysisch gezien, echter overal om ons heen en “komen gebeurtenissen op ons af”. Door middel van de wet van aantrekking trek je situaties naar je toe die exact jouw innerlijk wezen weerspiegelen.

Alles wat je vandaag over je leven denkt en voelt bouwt de steigers op voor de gebeurtenissen die je volgende week of volgende maand zult meemaken. Als het zover is, zul je nog wat kleine details moeten invullen, maar de hoofdlijnen van de gebeurtenissen zullen al uitgezet zijn.

Je gedachten en gevoelens komen in contact met de universele wet en de wet weerkaatst een exacte replica van je spirituele ik naar je terug. Als je wilt weten hoe het met je gaat, stel jezelf dan deze vraag: Heb ik aan één stuk door schoonheid en weelde om me heen?
Luidt het antwoord ja, dan is je innerlijk wezen mooi en kun je de grootsheid ervan ten goede gebruiken.

Als je daarentegen door gebrek omringd wordt, of als er negativiteit in je leven is, dan komt je innerlijk wezen te kort en bezit het een zekere hoeveelheid negativiteit. Dan is het tijd voor je om de handen uit te mouwen te steken en aan de kwaliteit van je leven te gaan werken. Bevestigingen zijn één van de middelen die je daarvoor kunt gebruiken.

Er is geen enkele situatie die je niet kunt veranderen. Er is niets wat je kunnen te boven gaat. Maar eerst zul je de totale verantwoordelijkheid voor je leven moeten aanvaarden. Elke gebeurtenis, goed of slecht, vormt een deel van wie je bent. De gebeurtenis wordt uitsluitend door jou gecreëerd en er is niemand anders, of het nu God is of een kracht van buitenaf, die ze voor jou creëert. Jij en alleen jij hebt de leiding.

Wanneer je dat eenmaal volmondig aanvaardt, bereik je een spirituele rijpheid die je in staat stelt zelf je leven volkomen te beheersen. Je leert dat er geen toevalligheden zijn, geen grillen van het lot, geen rampspoed. Er is alleen energie: hoge energie en niet zo hoge energie.

Als iemand op je tenen trapt, overkomt een gebeurtenis jou ten gevolge van je gebrek aan evenwicht. Ze is een les van de universele wet.

Aan de andere kant: als er een totaal vreemde naar je toe komt en je een briefje van €500 aanbiedt, dan is dat evenzo een gevolg van de metafysische energie die je bent. Nu zou je natuurlijk kunnen zeggen: “Zoiets is zo onwaarschijnlijk, waarom zou ik er zelfs maar aan denken?” Maar louter het feit dat je er over aan het denken bent, maakt het mogelijk dat het gebeurt.

Wat mij regelmatig opvalt, is dat er nogal wat mensen zijn die ofwel een training ofwel een reis te duur vinden. Maar zo werkt het niet Het werkt precies andersom. Als jij gelooft dat die training of die reis voor jou bedoeld is, dan pas en niet eerder kunnen er wonderen gebeuren. Dan word je misschien wel uitgenodigd voor een etentje bij iemand thuis. Terwijl je wacht op het eten, praat je met de andere gasten over je leven en je vertelt over je verlangen of over een project waar je mee bezig bent. Wie weet, komt er dan later op de avond iemand naar je toe en neemt je apart en bied je een geldbedrag aan. Zo werken wonderen.

Je zou bijvoorbeeld met de volgende bevestiging kunnen beginnen: “Ik ben zo ver, ik geloof in wat ik ben en ik geloof in de universele wet die mij alle middelen geeft.”

Alle vormen die jij voor je bestaan nodig hebt, alles wat je je kunt voorstellen, alles wat je echt kunt accepteren als deel van je leven, bestaat als een realiteit in de innerlijke werelden. Het kan misschien even duren, voordat de realiteit die je kiest zich manifesteert, maar als je je het voorstelt, als je het in je geest echt als een gegeven kunt voelen, kunt proeven en aanvaarden, dan wordt het een deel van jouw leven.

De universele wet is neutraal. Ze zal je alles geven waar je in gelooft. Ze zal je rommel of rozen toewerpen, al naar gelang de energie die je erin stopt. Vergeet niet, jij bent degene die aan het roer staat en jij bent volledig verantwoordelijk en moet ervaren dat je op je eigen benen staat.

En als deze gedachte om onaanvaardbaar voor je is, stop hier dan maar met lezen, want feitelijk zeg of je bevestig je dan, dat jouw leven slechts een kansspel is waarin alles kan gebeuren. Het klinkt misschien grappig, maar er zijn echt nog genoeg mensen die zo door het leven strompelen, van de ene crisis naar de volgende en komen er moeilijkheden, dan bidden ze. Vaker wel dan niet schieten ze met bidden geen snars op.

Bidden is echter niet bepaald de meest doelmatige manier om energie op je doeleinden te richten. Wanneer je je tot een kracht buiten jezelf richt, richt je energie van je weg. Daarmee bevestig je in feite dat jij niet de leiding hebt, maar dat iets buiten je wellicht je problemen wel zal regelen Het is echt veel effectiever om je energie naar binnen te richten en te zeggen: “Ik heb de macht, ik heb de leiding, ik put uit mezelf de energie die ik nodig heb om mijn uitdagingen te overwinnen.”

Ik aanvaard ten volle de verantwoordelijkheid voor mijn leven.

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne
Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven