Ik ben er allergisch voor…

Door een opmerking op mijn Facebooktijdlijn werd ik uitgenodigd om te reageren.

Wat ik inmiddels besef, is dat ieder mens in zijn of haar eigen Universum leeft, zeker binnen deze wereld van illusie, omdat we allemaal onze eigen individuele werkelijkheid creëren en vanuit deze werkelijkheid ook op alles wat we waarnemen reageren. Een werkelijkheid die weliswaar onderlinge overeenkomsten kent, maar ook dit is betrekkelijk, omdat deze “overeenkomsten” tegelijkertijd toch ook weer nooit hetzelfde zijn.

Voor mij is het enerzijds belangrijk om elkaar hierin te respecteren – kunnen wij binnen de huidige werkelijkheid ooit elkaar zielenaanleg en missie kennen? – maar anderzijds ook te onderzoeken waarin ik door de werkelijkheid van de ander, in mijn anders zijn, nog geraakt word.

Wat anderen ook mogen beweren, onderzoek wat voor jou – binnen je huidige waarheid en bevattingsvermogen – waar is. Op mijn tijdlijn kun je zien dat ik veel van Judith Kusel vertaal. Zij en ik maken deel uit van dezelfde zielengroep. Toch wil dit niet zeggen dat ik het vanuit mijn eigen waarheid altijd met Judith eens ben. Ik kan het laten voor wat dit is. Het enige wat mij te doen valt, is datgene wat gesteld wordt in/aan mijzelf te toetsen. Dit kan tot een bijstelling van mijn waarheid leiden of niet.

Waar ik nog geraakt word, heeft het altijd te maken met de erkenning van mijn anders ZIJN, mijn eigenheid en zie ik een kans op heling van oude wonden en vergeving.

Zo raak ik op tilt, als anderen met goedbedoelde tips of adviezen zich nog met mijn leven menen te moeten bemoeien, menen zich in mijn leven te moeten mengen. Ik zeg vaak niet voor niets dat we te gemakkelijk in het leven van een ander springen. Daarbij ben ik van mening dat je door dit te doen de ander wegleidt of zelfs weghaalt van de ervaringen die de ander voor de eigen evolutie dient op te doen.

Deel in ruimte mate, vertel over je eigen ervaringen, vertel hoe dingen voor jou voelen, vertel welke lessen je ervaringen je gebracht hebben, maar…. stap niet in het leven van de ander, onderbreek de processen of de groei naar een nieuwe waarheid en werkelijkheid van de ander niet.

Zolang we dit doen, gaan we bovendien vanuit gelijkwaardigheid naar ongelijkwaardigheid. We gaan boven de ander staan in… “Ik weet wat goed voor jou is; Ik weet wat je nodig hebt.”

Stel vragen, wees nieuwsgierig naar het proces van de ander, houd het open, maar meng je er nooit in. Alleen het delen van jouw ervaringen en waarheid telt, doet ertoe. Meer hoeven we niet te doen.

En ja, ik word kennelijk uitgenodigd om iets te doen met mijn allergie.

Maar tegen jou zeg ik: Blijf trouw aan jezelf. Altijd. Jij bent je eigen Schepper. In deze is het dus niet interessant wat een ander al of niet beweert, het gaat ook niet om het spel van al of niet gelijk krijgen, maar het gaat slechts om wat er in ons – in jou en mij – (aan)geraakt wordt. Jouw universum. Mijn universum. Dat is het enige.

Misschien een goed moment om even bij stil te staan.

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne
Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven