Kies Wijs

Een van de belangrijkste leringen van de Ancient Mystery Schools is dat je een keuze hebt. Hierop voortbordurend kun je zeggen dat ieder mens die je tegenkomt, elke gebeurtenis die zich voordoet, kortom alles in de wereld, een toetssteen is om die keuzevrijheid te testen. Dus … kies wijs!

Er zijn zoveel mogelijkheden in ons leven waar we deze lering over keuze kunnen toepassen. Degene die zich gesterkt voelt in het besef dat hij/zij altijd een keuze heeft, zal zich hierdoor over het algemeen gesterkt voelen. En natuurlijk ben ik de eerste om toe te geven dat we niet altijd dol zijn op de gepresenteerde opties om uit te kiezen, maar dit betekent niet dat er geen keuze gemaakt kan worden! Daarbij is het ook nog eens zo, dat als we onze keuze maar lang genoeg uitstellen, we al snel ontdekken dat ‘geen keuze’ een keuze is!

Nu we de nieuwe tijd ingaan, is het een uitgelezen kans om je focus te leggen op wat jij wilt gaan creëren. Je hebt beslist al vaker het gezegde gehoord: “Waar je op focust, dat breidt zich uit!”. Omdat dit zo waar is, is het van belang dat je je niet alleen bewust wordt van wat je hardop zegt. Het is zelfs zo belangrijk, dat het ook gaat om wat je in je bovenkamer denkt. De uitdaging met ons denken is dat de hersenen alles als ‘waarheid’ horen en aannemen, dus het is aan jou om de ‘bewaker op de drempel’ te zijn over de gedachten die er in je opkomen en zich keer op keer herhalen, omdat deze op de een of andere manier een manifestatie zullen aannemen in de fysieke realiteit van je leven.

Als bewaker van wat je hoofd denkt, word je je ervan bewust wat er achter de schermen in je mind gebeurt – en is gebeurd op basis van de resultaten in je leven. Dit bewustzijn geeft je zowel de mogelijkheid om nieuwe keuzes te maken als de mogelijkheid tot verandering. Tot dit moment van herkenning heb je die mogelijkheid niet!

Eén ding wordt hier wel heel belangrijk en is absoluut noodzakelijk om deze keuze voor jou beschikbaar te maken: geen projecties op anderen voor wat er in je leven plaats vindt, geen onderdrukking, geen schuldgevoel, geen schaamte, enz.

Dit is ook de reden waarom elk valide spiritueel pad een beoefening van meditatie en gebed aanbeveelt om je te helpen je fysieke wezen af te stemmen op dat van de schepper. Deze afstemming en regelmatige beoefening helpt je je frequentie te verhogen tot een niveau dat je niet alleen zult bereiken. Door deze richtlijnen regelmatig toe te passen, kan je jezelf enerzijds afstemmen op de schepper, de bron, God, het Universum en anderzijds in je levenswerk / levensdoel vreugde en vervulling ervaren.

Laten we het nu hebben over je verlangens voor de nieuwe tijd. Als je bent zoals veel mensen, heb je een deel van deze verlangens al bewust in beweging gezet en zie je misschien de nieuwe zaailingen verschijnen. Een goede analogie is dat jij de tuinman bent en dat de zaden die je hebt geplant met je gedachten en verlangens, zich ontwikkelen.

Een wijze tuinman zal de tijd nemen om deze nieuwe zaailingen te herkennen voor wat ze zijn. Kwamen ze voort uit een bewuste positieve manifestatie of komen ze voort uit een onbewust of ongecontroleerd brein?

En als de nieuwe planten verschijnen, heeft de tuinman de tijd om door te gaan met het formuleren van het plan voor elke zaailing, waardoor het uiteindelijke succes wordt gegarandeerd. Tegelijkertijd moeten sommige zaailingen misschien worden verwijderd, omdat ze niet langer op één lijn liggen. Nogmaals, dit maakt allemaal deel uit van je bewuste keuze. Het kan zelfs zo zijn dat je je tijd of focus niet langer in een bepaald aspect steekt.

Met andere woorden je mind was misschien vruchtbaar met veel goede ideeën die je vervolgens hebt geplant, maar het is nu niet het moment om op elke nieuwe manifestatie of elk nieuw zaadje te springen dat tevoorschijn komt. We hoeven niet elk resultaat van het werk dat we zijn begonnen, te cultiveren. Vanuit de afstemming die je hebt opgedaan tijdens je meditatie en gebed, kun je met zekerheid blijven definiëren wat het meest in overeenstemming is.

Verzorg, koester dit met liefde en toewijding. Je zult een overvloedige oogst hebben die echt een uitdrukking is van je levensdoel.

Nu ben ik heel benieuwd
 
Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!
 
In liefdevolle verbondenheid – Yvonne
Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven