Voor alle relatievormen…

Ieder dient evenveel oog te hebben voor de rechten van de ander als voor zijn eigen rechten.

In gesprekken zouden alle behoeften, wensen en doelen die je voor jezelf en voor de relatie hebt op tafel moeten komen. Hierdoor kun je je ook bewust worden van de verschillen, proberen ze te begrijpen en ze eventueel te overbruggen.

Het heeft geen zin om te proberen om een probleem op te lossen, als maar één van beiden echt in de poging geïnteresseerd is.

Als je je al die inspanningen niet wilt getroosten, als je niet openlijk over de dingen wilt praten, fouten wilt erkennen en gemeenschappelijke doelen formuleren, dan doe je maar alsof je met iemand samen bent.

Als je relatie er zo uit ziet, vraag jezelf dan eens af waarvoor je probeert weg te kruipen en waarom je zo wilt leven.

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne
Bekijk ook eens onze social media

1 gedachte over “Voor alle relatievormen…”

  1. Jee, Yvonne! Ik ben echt per ongeluk (maar niet heus) hier bij uit gekomen.
    Ik voel mijn maag draaien bij de laatste regel. Omdat ik WEET dat ik inderdaad nog niet voluit leef.

    Mijn partner en ik communiceren sinds een jaar of 2, voor het eerst sinds onze 25-jarige relatie. Wat een verdieping brengt dat! En inderdaad, de verschillen worden hierdoor steeds duidelijker …. Ik met mijn dromen en verlangens, hij die dit uberhaupt niet heeft. Hij vindt een dak boven het hoofd voldoende. Ik wens ruimte, plek, werken in en om mijn leefruimte.
    En inderdaad, kan dit wel bij elkaar komen? Vraag ik mij dan af. Waarom wil ik wachten of dit gebeurt?

    Dank dat ik dit stuk vandaag onder ogen mocht krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven