Wat is liefde…

Er is ons geleerd om te schrijven, te lezen en nog zoveel meer, maar niemand heeft ons geleerd om lief te hebben. En ondertussen proberen wetenschappers en filosofen deze eeuwige vraag te beantwoorden: Wat is liefde?

Wat is liefde?
Nee, ik heb niet de pretentie dat ik de liefde ken, volledig doorgrondt, maar ik wil wel een goedbedoelde poging doen… Misschien is liefde wel die stroom van pure energie waarin je kalmte, rust, volheid, harmonie en verstilling ervaart. Het is moeilijk om deze staat in woorden te beschrijven.

In de fysieke wereld manifesteert liefde zich als zorgzaamheid, begrip, het vermogen om dieper waar te nemen, mededogen – niet te verwarren met medelijden. Dergelijke liefde kent geen egoïsme, geen vasthouden aan/van een partner, geen claims of voorwaarden.

We zijn allemaal op deze wereld gekomen om te leren lief te hebben. Het zijn niet alleen de uitverkorenen die dit verdienen, maar ALLES en ALLEN zonder uitzondering! Dit is ons innerlijke doel, een doel dat velen zijn vergeten.

Hoe kun je liefhebben?

Door het verleden los te laten (oefeningen, meditaties, affirmaties kunnen je helpen om door gekwetstheden, blokkades en voorouderlijke ballast heen te werken)

Door onder de invloed van het ego vandaan te komen.

Door jezelf te reinigen van negativisme. Let op je gedachten en woorden die je in negativiteit storten.

Door contact met de natuur: frisse lucht, bomen, dieren, wandelingen op blote voeten zorgen ervoor dat je jezelf kunt vullen met positieve energie.

Door in het NU moment te leven. Het gemaal van gedachten in je hoofd haalt je weg van de liefde, het verleden trekt je meestal het negatieve in, de toekomst doet je belanden in dromen. Alleen het heden geeft je de mogelijkheid om een stap voorwaarts te zetten richting de liefde, accepteer het met dankbaarheid.

Door de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. Neem het heft in eigen handen. Alles wat je overkomt, is alleen jouw verantwoordelijkheid! Jij trekt het aan. En in plaats van jezelf de volgende keer af te vragen waarom je dit overkomt… Stel jezelf de vraag: “Wat zend ik uit?”, dat ik precies dit in mijn leven aantrek.

Door te werken aan je houding ten opzichte van materiële dingen. Deze wereld is een illusie, waarvan jij de Schepper bent. De belangrijkste processen vinden in de energetische velden plaats. Velden waar velen niet aan denken of zelfs maar over denken, omdat ze zo diep in de fysieke wereld geworteld zijn.

Liefde wordt ons niet gegeven om iemand lief te hebben en in hem op te lossen, nee, liefde wordt ons gegeven om het in de wereld uit te zenden, om hoop in de harten van mensen op echte verandering aan te wakkeren, om de wereld te vullen met licht en negativisme te transformeren.

Liefde en Licht!

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne
Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven