Wees de oplossing en niet het probleem

Dit is een boodschap voor degene die momenteel een moeilijke tijd doormaakt…

Ik weet niet wie dit bericht zal bereiken, maar ieder zal weten/voelen dat het voor hem/haar bedoeld is.

De oplossing zal niet komen door je wanhopig te focussen op je probleem, je door sombere gedachten te laten leiden, door je het ergste te verbeelden, door deuren te forceren die gesloten zijn of door je te laten adviseren/begeleiden/behandelen door mensen bij wie je heel duidelijk voelt dat je niet met hen resoneert.

Ook zal jouw oplossing niet voortkomen uit de overtuiging dat jij de enige bent met die problemen of dat jouw probleem het ergste is en dat dit jouw gebrek aan empathie en compassie voor anderen rechtvaardigt.

Jouw oplossing zal voortkomen uit het feit dat, terwijl je je volledig bewust bent van je probleem en er alles aan doet wat in je macht ligt om de situatie op te lossen (laat je ziel of het goddelijke hun deel doen), je merkt dat er nog anderen om je heen zijn die problemen hebben en dat jij klaar staat om hen te helpen, voor zover en wanneer het in je macht ligt.

Jouw oplossing komt voort uit het feit dat, ook al heb je je eigen problemen, je er klaar voor bent om de oplossing te zijn/aan te bieden voor de problemen van de ander wanneer dit in je macht ligt.

Word niet blind voor de problemen van je naaste, alleen maar omdat je zelf je eigen problemen heeft! Natuurlijk vraagt niemand van je om je eigen problemen te negeren, maar negeer ook je medemensen die het moeilijk hebben niet, als je iets kunt doen om hen te helpen!

Houd je ogen open, houd je hart open en je zult ZIEN/VOELEN wanneer je iets voor je naaste kunt doen: uit een vriendelijk woord of leg je hand een paar seconden op een schouder als teken dat je begrijpt wat hij of zij doormaakt, of schrijf een berichtje dat hun hart raakt als je weet dat ze door een moeilijke tijd gaan.

Het gaat niet om geld als je iemand wilt helpen. Er zijn talloze manieren om iemand met vriendelijkheid/vrijgevigheid/empathie/medeleven te behandelen, die geen kosten met zich meebrengen, maar die hem of haar vaak meer helpen dan wanneer je de ander wat geld zou geven.

Oefen dit soort zien waarmee je de subtiele tekenen van pijn/lijden/angst/onveiligheid/zorgen/verdriet bij je dierbaren kunt opmerken – tekenen die zoveel mensen niet voelen – en doe waar je je toe geleid voelt om te doen. Steun degenen die een helpende hand nodig hebben (letterlijk of figuurlijk).

Doe de moeite om de hand te pakken van een mens die om hulp “schreeuwt” (door tekens die voor de meeste mensen niet waarneembaar zijn) en die zichzelf ten onder voelt gaan, omringd door mensen die hem niet kunnen zien zinken of het gewoon niets kan schelen!

Wees de oplossing voor de mensen om je heen en je krijgt je eigen oplossingen voorgeschoteld! Zo werkt het Universum.
Deel onbaatzuchtige gebaren van vriendelijkheid, want alles, geen enkel gebaar van liefdevolle vriendelijkheid blijft onopgemerkt!
Soms zul je verrast zijn dat je oplossing komt van een van degenen voor wie jij enige tijd geleden de oplossing was.

Wees de oplossing en niet het probleem!
Wees de oplossing en de oplossingen zullen naar jou toe komen.
Wees het wonder voor je medemensen en de wonderen zullen naar jou toe komen.
Vergeet niet goed te zijn!
Dit is waar de oplossing voor jou vandaan zal komen.

Nu ben ik heel benieuwd

Wat is jouw grootste inzicht na het lezen van mijn blog? Laat je het weten door je reactie in het reactieveld hieronder te plaatsen? Ik ben je altijd dankbaar als je de tijd neemt om mijn blog te lezen en erop te reageren!

In liefdevolle verbondenheid – Yvonne
Bekijk ook eens onze social media

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven